Станислав Ангелов си тръгна бесен от "Герена", след като разбра решението на ръководството и треньорския щаб да го отстрани от отбора. Доскорошният капитан научи преди пресконференцията на Илиан Илиев за крайната мярка и напусна стадиона преди да започне следобедното занимание на тима. Пелето си взе багажа от съблекалнята и офейка. Наставникът, а и Иво Тонев и Даниел Боримиров не дадоха точно обяснение защо Пелето е изгонен. Още вчера БЛИЦ ви съобщи, че Илиан Илиев е настоял пред ръководството Станислав Ангелов да бъде разкаран.

Именно това бе едното му условие, което трябвало да бъде изпълнено, за да остане начело на "Левски". Припомняме, че варненецът подаде оставка след срамното 0:0 с Монтана, която обаче не беше приета. Другото, а и основно условие на Илиев също беше изпълнено от ръководството - връщането на Боримиров, който отново стана спортно-технически директор.

Източниците ни от "Герена" споделиха, че наставникът хвърлял основната вина за развалянето на атмосферата в съблекалнята върху Пелето. Илиев отдавна го бил нарочил за гонене, като имало и друга причина. 34-годишният халф се държал надменно и на моменти отказвал да изпълнява поставяните му указания по време на тренировъчния процес. Освен това Пелето се развилнял при смяната му в мача с Монтана (0:0), когато изобщо не му се харесало, че трябва да отстъпи мястото си на Рене Михелич в 60-ата минута, като потърсил сметка от треньорския щаб на висок тон.

"Решението за отстраняването му от отбора няма никаква връзка с представянето му в мачовете", беше единственото, което Илиан Илиев каза на днешния си брифинг.

Той също така обяви, че Кристовао Рамос е с последно предупреждение за отсраняване от отбора. Португалецът бил другият, който се скатавал по време на тренировъчния процес.

БЛИЦ разбра още, че към Станислав Ангелов ще бъде прикрепен наставник, който да го тренира. Не е ясно обаче дали ветеранът ще благоволи да се появи още утре на "Герена" и да започне самостоятелни тренировки.