ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Бившият кмет на Пазарджик Тодор Попов oбяви, че ще призове служителите на местната администрация да напуснат работните си места, и че ще съди наследника си Петър Куленски (б.р. - Попов не го нарече по име, а използваше „момче” и „младеж”), ако още веднъж името му се спряга с думи като „източване” или „корупция”. На брифинг Попов остро нападна Куленски за твърденията му спрямо него и екипа му.

Бившият кмет коментира и съдбата на двата най-мащабни спортни проекта в града - ВК Хебър и ФК Хебър.  
 
"Длъжен съм да кажа някои неща – и то ясно и категорично, защото виждам, че това момче се пуска по една пързалка, която няма да толерирам. Говорят какво старото ръководство било оставило на новото ръководство, но аз ново ръководство не виждам. Цялото старо ръководство без кмета е част от новото ръководство. Бях достатъчно внимателен и възпитан да помоля колегите да останат, за да помогнат. Какво съм оставил – работещи системи всички до една, работещ екип и функционираща Община”, каза Попов.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Да, Общината винаги е имала текущи задължения и те не са от вчера. Те са от 15 години. И какво от това? Общината спряла ли е да работи? Бюджетът на Общината е около 150 млн. лева, имаме текущи задължения, които винаги са били между 10 и 15 млн. лв. Но бихте ли се притеснявали за вашия стандарт на живот, ако получавате заплата от 1500 лева и имате 200 лева задължения. Считам, че няма никакво основание за притеснение? Да сте ме чули мен за 16 години да се оплача от липса на пари? Да кажа, че някой ми е виновен? Това момче трябва да разбере, че кметът отговаря за намирането на пари и решения – не някой друг. Трябвало да намери 2,5 млн. лева до края на годината. Ами ти, ако не можеш да намериш 2,5 млн. лева до края на годината, какъв кмет си станал? Аз как съм ги намирал? Аз мога да намеря 5 милиона. Мислите ли, че съм нямал решения, за да се кандидатирам за кмет на общината? Има решения. Но за какво да му ги казвам. Да си ги намери той”, обясни разпалено Попов.

Хегемонът на България бързо залезе, звездата също напусна

"За волейбола новият кмет беше обещал на председателя на клуба Сашо Иванов едни пари, но след три дни се обадил да каже, че няма да може да ги плати. Отборът бил частен клуб и така - да се оправят сами. Бих го посъветвал да каже, че Общината няма да дава повече 1 лев за волейбола и да се приключва. Но нека да не го харизва на мой гръб", обърна се Тодор Попов към Куленски.

Бившият кмет обясни, че половината бюджет на двата спортни проекта - футбол и волейбол се формирал от фирми спонсори. "Новият кмет един спонсор да е намерил досега? Да му кажа, че старите са давали пари заради мен. На мен са имали доверие, с мен са работили, защото знаят какъв човек съм. На него кой да му даде пари за спонсорство като виждат потенциала", попита Попов. 

"Моят план беше до края на тази година да субсидираме клуба ние - общината, а за след това бях осигурил спонсор, който щеше да дойде заради мен. По същия начин щеше да се процедира и във футбола. Но всичко в живота е лично отношение, нека сега новият кмет намира сам спонсори", добави Попов и прогнозира, че утре със сигурност ще бъде последния мач на ВК Хебър в този му състав и после сезона ще се довърши с юноши.

"След Нова година трябваше да дойдат два големи спонсора, но няма да дойдат. Защо? Вие давате ли пари на непознати? Нека феновете го знаят. Сряда със сигурност ще е последният мач на този отбор на ВК Хебър – и сезонът ще се доиграва с юноши. Тези не искаха да платят хотела на полския съперник Алурон (Заверче), аз съм уредил през познати да го платят, иначе щеше да стане международен скандал, защото е ангажимент на домакина", обясни Тодор Попов.

"Ако това момче още веднъж още веднъж си позволи да говори за източване на общината и за корупционни пари или схеми, ще го съдя за всяка една негова приказка. Какви корупционни схеми? Къде са тези корупционни пари? Обяснява се как били влачени чували с пари, как едни 10 милиарда се крадяли на година, тъпотия", възмутен е бившият кмет на Пазарджик.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!