БЛИЦ с национално допитване: На кой отбор в България си фен?

Футболистите на Дунав спират тренировките от сряда, ако не получат дължимите им от клуба три заплати. Заканата идва от играч, пожелал анонимност. Футболистите дори смятат да не излязат в мача срещу Арда в събота, ако ръководството на клуба не се разплати с тях и не им брои забавените с три месеца суми, пише "Тема спорт".

Играчите започнаха тренировки, въпреки, че получиха съвсем малка част от заплатите си за три месеца. Както БЛИЦ първи разкри, бяха им дадени едва по 300 лева.

Очакваше се всеки момент да се стигне до сделка и клубът да има нов собственик. Оттогава изминаха повече от две седмици, а мизерията в Дунав продължава. Отчаяни, футболистите са решени да стигнат до крайни мерки и да бойкотират по-нататъшното участие на отбора в елита.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Община Русе наскоро гласува 90 000 лева за спонсорство, но явно парите все още не са преведени на клуба.

Крилото Дуде Ндонгала вече е пристигнал в Русе и в момента кара двуседмична карантина, преди да се присъедини към тренировките на отбора. Румънецът Драгош Фирцулеску също е в дунавския град и поддържа форма с Дунав, но няма договор с клуба и не е част от отбора.

В момента мизерията в Дунав е принудила играчите да се решат на крайни мерки, които могат да струват участието на отбора в елита на България.