Бившият треньор на Локомотив (Сф) Стефан Генов обясни пред БЛИЦ причините за своето напускане. Той беше сменен от Димитър Васев.

“Това решение беше логично с оглед събитията от последните месеци. В никакъв случай не е плод на емоции, а е добре обмислено. Преди седмица даже имах разговор с президента на клуба. Николай Гигов ме помоли да не бързам. “Изчакай малко. Преспи, нека отминат емоциите. Не бързай да си тръгваш”, ми каза. Аз обаче вече бях решил за себе си. Признавам, че напрежението ми дойде малко в повече. Даже вдигнах кръвно от нерви, много ми се насъбра”, призна Генов.

“Отново проведох среща с Гигов днес. Той прие мотивите ми. Прояви разбиране, за което му благодаря. Причините са чисто лични, които изказах пред него. Всички плащания към мен са изрядни и коректни. В никакъв случай не ми е повлияла загубата от Славия преди седмица с 0:2 и грозните слухове за уговорка, които се понесоха след нея. Една загуба е нормална и нищо не значи, подчерта Генов. - Дали съм имал някакъв конфликт с другите ми колеги от спортно-техническото ръководство? Не...Вижте, какво съм имал да казвам, го казах на Гигов. Не скрих нищо. Предпочитам да оставя тази тема без повече коментар. Аз няма от какво да се срамувам. Тръгвам си с високо вдигната глава. Свърших това, за което бях дошъл. Заварих един разбит отбор, а го оставям в добро състояние. Спасих го от изпадане, изведох Локомотив до полуфинал за Купата на България.”

Той обясни и плановете си за бъдещето. “На първо време искам да си почина. Поне един месец ми трябва, за да презаредя батериите. Искам да премисля нещата, да си изчистя главата. Нужна ми е дълга почивка, каза пловдивският специалист. – Целият ми щаб помощници си тръгна заедно с мен. Остана само Владо Манолков като треньор на вратарите. Желая успех на моя наследник Димитър Васев, влязох в съблекалнята и му честитих. Всичко е коректно и точно. С феновете на Локомотив никога не съм имал проблеми. Хулеха ме само една малка групичка, на която не обръщах внимание”, завърши Генов. /МИЛЕН ДИМИТРОВ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ