Локомотив (София) има нов треньор. Изпълнителният директор на "железничарите" Георги Марков съобщи пред БЛИЦ, че Димитър Васев заменя Стефан Генов.

"Стефан Генов сам пожела да си тръгне. Напрежението около отбора е много голямо. Подаде оставка, която приехме", съобщи Марков.

"Разделихме се по взаимно съгласие, всичко е уточнено. И с Димитър Васев сме се разбрали. От днес той е треньор на Локомотив (София). Договорът му е за година и половина", добави шефът в клуба от "Надежда", който заема 9-ото място в "А" група.

При това положение последният мач на Генов начело на Локо (Сф) се оказва срещата със Славия, загубена с 0:2. Той замени Емил Велев в началото на август, когато тимът беше в много лоша серия - равенство 2:2 с Пирин (ГД), загуби с 0:2 от Литекс и 1:2 от Любимец.

Заедно с Генов от клуба си тръгват помощниците му Красимир Манолов и Антон Иванов. Асистенти на Васев ще бъдат Христо Коилов и Деян Петков, треньор на вратарите остава Владимир Манолков.

Легендата на "железничарите" Димитър Васев и преди време води отбора. В края на май 2010 година специалистът наследи Драгомир Окука, но през ноември беше уволнен.

Първият мач на Васев след завръщането му в Локо (Сф) ще бъде в четвъртък - домакинството на Черноморец.
 
"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ