Стефан Генов се раздели с Локомотив (Сф). Специалисът с прякор Чечо пое “червено-черните” на 5 август 2013 г. Той смени на поста Емил Велев – Кокала. Пловдивчанинът завари отбора на 12-о място във временното класиране след 3 кръга от първенството. Под ръководството на Генов Локото записа 27 мача. Балансът в тях е 9 победи, 4 равни и 13 загуби, голова разлика 30:40, 37 точки.

В актива на спеца най-голямото постижение беше достигането до полуфиналите за Купата на България. По пътя към трофея тимът отстрани Калиакра (3:0, 2:1), Славия (1:2, 2:0) и Черноморец (1:0, 3:2).

Общо балансът на Чечо в "Надежда" е 14 победи, 4 равни и 14 загуби, голова разлика 42:45.

Най-престижната победа в първенството пък беше над “Левски” – 1:0 на 28 февруари 2014 г.
Въпреки това Генов така и не успя да спечели на своя страна феновете на тима от “Надежда”. Те го упрекваха за стила на игра, който на моменти даже беше грозен, както и за “неправилното”, според тях, водене на мачовете. Локомотив остана във втората седмица на “А” група, и даже е заплашен от изпадане. Допълнително масло в огъня наля и срамното поражение с 0:2 преди седмица в Овча купел. След мача се понесоха слухове, че “червено-черните” са легнали на Славия./МИЛЕН ДИМИТРОВ


Това е Стефан Генов
Роден е на 23 юни 1954 г. Има 24 години стаж в Локомотив (Пд), бил е начело на Несебър и“Левски” (Карлово) във “В” група. Генов е един от най-уважаваните специалисти в Сирия, където работи 5 години с отборите на Ал Етихад, Ал Талия, Ал Харие и Ал Джихад. продължение на 3 месеца е в щаба и на националния отбор на Сирия. С Ал Талия участва в купата на Азия[1]. Генов пое Черно море през есента на 2010 година, когато замени на поста Велизар Попов.

На 23 септември 2012 г. Чечо подаде оставка след загуба от Монтана с 1:3. На 12 октомври 2012 година Генов е назначен за старши треньор на Локомотив (Пловдив). На “Лаута” изкарва един сезон. През лятото на миналата година беше част от проектоекипа на Христо Стоичков в ЦСКА, но идването им на “Армията” се провали.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ