Председателят на НКП на Левски Степан Хиндлиян гостува в „Събуди се“ по NOVA, където говори по темата с акциите на клуба, които Васил Божков уж беше обещал на Константин Папазов, но се отметна и реши да ги предостави на Бойко Борисов. Премиерът логично няма как да ги приеме и сега ценните книжа са в офисите на клуба на "Герена". 

"Това е театър, който се случи с участието на авторитетен журналист и е доказателство на тезата на феновете на Левски, че клубът е заложник на икономически и политически интереси. Това, което се случи вчера е потвърждение на тази теза", започна Хиндлиян.

„Г-н Божков близо година имаше пренебрежение към публиката. Не идваше на мачове. В един момент, когато облаците над него се сгъстиха, каза, че няма лотария, няма Левски - за протест. Говорете с Борисов. Ние не изпълнихме волята му да излезем на улицата. С мирно шествие връщаш ли лотарията? Ако излезете на улицата – имате моята подкрепа. Пред Божков Борисов ме нарече подлога заради начина, по който той ги вижда нещата. Не е свикнал да му се отказва", продължи председателят на НКП на Левски.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

„Не е важно какво се е случило, аз какъв съм бил наричан. Важното е оттук нататък какво се случва. Това не може да продължава. Има един вариант и той е следният, за да се скъса с този модел. Търговският закон дава право мажоритарният пакет да остане в клуба. Останалите акционери да свикат общо събрание, да изберат надзорен и управителен съвет, които на чисто да започнат да търсят спонсори по естествен начин. Когато Левски се менажира по правилен начин има притегателна сила. Който и да е собственик на Левски, да бъде така добър акциите да отидат в клуба. Най-голямата футболна емблема отива по дяволите", добави Хиндлиян.

В този момент Константин Папазов се включи и допълни следното: „Това е единственият път, по който може да се излезе от ситуацията. Съдбата е тази, която дава шанс на Левски да тръгне по нов път. В последните 15 дни 7-8 човека правихме всичко възможно, с идеи, с решения да стигнем до акциите по най-безболезнения начин. Няма една дума, в която да съм излъгал. На обяд в неделя Божков в разговор ми каза, че изпраща акциите и ще пристигнат при мен. Две са хипотезите. Вече са джиросани и той ме е излъгал или не са били джиросани, защото никой не знае като са попълвани печат да се сложи. Нито има нотариус, нито има някой да ги наблюдава. Смятам, че към неделя е смятал така да постъпи. В понеделник е променил решението си. Само знам, че в петък той изказа някакви мнения и 50:50 е разделил държавата дали казва истината. Това, което направи с Левски, синя България няма как да му вярва. Жалко е, че в една много лошо измислена пиеса беше избран най-неподходящият актьор. Тя беше от човек, който години минаваше за някой, който директно казва истината", сподели Тити.

"Трябва да съберем 1,5 милиона лева спешно, за да платим на едни футболисти, които паднаха с 0:4 от кипърски сервитьори през лятото. Затова казвам, че моделът е сбъркан", завърши Хиндлиян.