Ако сте неутрален зрител и сте гледали първия полуфинал за Купата на България между ЦСКА и Лудогорец (1:1), няма как да не ви е направило впечатление безобразното съдийство на Волен Чинков и помощниците му. Реферът подмина чиста дузпа за деветкратните шампиони и не изгони Жеферсон от "червените". Така разградчани стават поредният отбор, ощетен от некадърните ни рефери.

След мача от щаба на Лудогорец обявиха претенциите си към реферите, а един от шефовете на ЦСКА дума и не обели. Същият този човек, който редовно мрънка от съдиите, сега мълчеше. Е, защо не го чухме да каже, че представителите на футболната ни Темида не са си свършили работата? Не го направи, понеже не му е изгодно. Ако е мъж с достойнство, ще излезе и ще каже, че в случая ЦСКА е бил подкрепен от арбитрите. Оттук насетне и той, и всички останали началници в Борисовата градина, нямат право да мърморят и да търсят вината в другите. Да я потърсят в себе си. Снощи даже и със съдийска помощ, даже и с човек повече "червените" не победиха.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Неприятното е, че шефът на Съдийската комисия също не е победител. На Костадин Гергинов изглежда не му пука особено за българския футбол, след като позволява такива действия на подчинените си.

Вижте само какво се получава - най-добрият ни рефер Георги Кабаков пак е пратен да свири мач в чужбина. Пак в Гърция. Когато имаме нужда от най-солидните ни арбитри, тях ги няма, а дербитата се поверяват на хора, обичащи да допускат грешки, да ощетяват единия и да удрят рамо на другия отбор.

Много клубове скачат срещу Гергинов и е крайно време да бъде взето решение. Да има промяна. Иначе ще продължим да затъваме все по-надолу и по-надолу в безкрайната футболна бездна, а безобразията няма да спрат.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ
Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството