Рекордьорът по изиграни мачове за националния отбор Стилиян Петров даде пресконференция във връзка с организирания от него „Мач на надеждата“, който ще се проведе на 6 септември на Националния стадион „Васил Левски“. В изявлението си Стенли обяви какви изненади и подготвил за феновете, както и какви интересни изисквания са поставили част от легендите на българския и световния футбол, които ще вземат участие в двубоя.

"От днес в 16:00 ч. билетите за „Мача на надеждата“ ще са в продажба и на касите на стадион „Васил Левски“. По време на срещата, преди и след него ще има атракции за феновете. Ще има шоупрограма от 16:00 ч. Призоваваме всички фенове, които ще присъстват, да дойдат по-рано. Надяваме се хората да се забавляват, да видят едно истинско шоу. От самото начало ще има различни активности. Ще има изпълнители, които ще се грижат за настроението. Има интересни неща за феновета от всяка една възраст. Ще има топки, подписани от звездите. Това са неща, които допълнително се дават на феновете", обяви Стенли.

"Подготовката на повечето участници върви много добре. При Радостин Кишишев е изключението. Той каза, че не очаква да е много добре. Димитър Иванков поиска ръкавици, които да хващат топката. Хенрик Ларсон поиска обувки с желязо. Илиян Стоянов започна да тренира доста усърдно. Казах му, че ще стигне от Япония до България с колелото. Когато сложим обувките и топката е в краката ни, спортната злоба се завръща. Всеки един има качествата, това не се забравя. Тези футболисти играят в такива мероприятия по 4-5 пъти на година, няма да е просто на ходом. Българските звезди са готови и очакват с нетърпение мача. Имаме изисквания от някои от треньорите, които искат да са с перфектна визия“, допълни бившият национал.

„Има много неща, с които в момента се справяме. С нетърпение очакваме мача. Цялата комуникация между нас става все по-интензивна и забавна. Сигурно до утре ще ми побелее косата. Аз съм правил и правя доста събития. Много от тези звезди, както и хората до мен, имат сериозни ангажименти, семейства. Някои от тях искат да играят голф в България и това трябва да се организира, искат да видят повече от България, да пробват кебапчета и кюфтета. Всички, които са се заели с организацията, правят всичко възможно за тези примадони, в кръга на шегата. Има промени във всеки един момент. Като цяло, подготовката е финализирана, всичко е готово, запазени са полетите, изисквания, хранителен режим, процеси. Подготовката е изцяло направена", разкри Стилиян Петров