Новата година започна с напрежение в ЦСКА заради забавяне на две заплати. Покрай лошата новина обаче дойде и добрата за „червените”. Милиардерът Стивън Ло е финализирал сделката за голф игрището до село Равно поле. Още през февруари миналата година БЛИЦ първи писа за преговорите между азиатеца и Красимир Гергов. Наши източници съобщиха, че на 29 декември 2014 година договорът е подписан. Той е на стойност малко над 4 милиона евро плюс поет дълг за малко над 15 милиона лева.
 
„Това беше много важна сделка, която отваря още повече вратите на Стивън Ло към България. Най-късно през месец април ще започне строежът на огромния развлекателен комплекс с хотели, казина, аквапарк, спортна зала и мол, между с. Равно поле и Мусачево, община Елин Пелин. Г-н Ло вече притежава нужния сертификат от българското правителство.
Имаше известни спънки относно инфраструктурата, но вече и там нещата са задвижени”, съобщиха запознати.
 
Ло е ще инвестира 1,63 млрд. лв. през следващите три години и ще открие 1850 работни места. Той е на път да се сдобие с още земя – около 300 декара, както и над 1000 декара военни терени, които отдавна не се използват. След това ще започне същинското строителство на комплекса.  Като за начало ще бъдат изградени хотел, казино и аквапарк.
 
Нашите информатори добавиха, че Стивън Ло е бил в България в периода 26 – 29 декември, след което заедно с Александър Томов е отлетял за Лондон.
 
Милиардерът от Хонконг е гарантирал, че от сезон 2015/16 ще влезе в ЦСКА първо като генерален спонсор, а впоследствие ще стане и най-малкото съсобственик на „червения” клуб.
 
Александър Томов засега има само една задача. Да закрепи финансово ЦСКА само до есента. След това, ако котка не мине път през Борисовата градина, финансовата криза ще отмине и ще замине.