Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев остана доволен от изявите на футболистите си при победата с 5:1 над Пирин (Благоевград). Наставникът похвали новото попълнение Йерун Луму, който дебютира с гол.

Стоев сподели още, че именно 18-годишният холандец е причината разградчани да се откажат от звездата на "Левски" Гари Родригес.

„Вижда се лекотата, с която тича и борави с топката. Доста време го наблюдавах, преди да го взема. Смятам да разчитам на този футболист. Просто той е твърде малък – на 18 години е, а има доста добри качества, които се надявам да доразвие и да стане ключов играч за Лудогорец“, сподели Стоев.

„На този етап определено не се очертават нови попълнения. Това е потенциалът ни, ние и не търсехме кой знае какви промени. Искахме двама или трима играчи, които да вдигнат нивото на отбора. Надявам се да се справим добре и в Европа, и в българското първенство“, каза треньорът.

„Когато се прави селекция, аз давам опции за определени постове. Гари Родригес бе една от опциите, но не беше първа. Не искам да ви кажа коя опция, но не беше първа. Съвсем сериозно ви го казвам. По стечение на обстоятелствата и най-вече поради сумите, които другите отбори поискаха за своите футболисти, станаха безумни, Гари Родригес ни беше някаква опция. Имаше обаче повече медиен шум, отколкото истинска оферта. Малко или много той се е интегрирал в България, познавам качествата му и знаех до колко може да ни помогне. Преди него имах не опция, а опции, като една от тях беше Луму. За него перспективата е голяма“, добави Стойчо Стоев.

„Имахме доста тежки тренировки преди мача, не бяхме в идеално физическо състояние. Важното е, когато дойдат големите мачове, да сме готови. Наблюдавахме на живо мача на Лацио с Парма, след това ще гледаме двубоя с Ювентус, а мой помощник ще гледа мача с Рома“, завърши треньорът на Лудогорец.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА