Наставникът на "Левски" Стойчо Стоев даде пресконференция преди първия официален мач на отбора за 2015 година - домакинството на Хасково от Купата на България. Специалистът изненада присъстващите на брифинга с изказването, че не си купува вестници, дори не чете какво пише в печатните издания. "Сините" приемат Хасково утре от 17:00 часа в първи 1/4-финал за Купата на България.

На брифинга Стоев отсече, че иска да направи "Левски" хегемон в България.

"Не чета вестници. Може да звучи странно, но просто така съм решил. Дори вече 8 месеца не съм си купувал вестник. Не искам да ви обиждам", отчете Стоев, изненадвайки представителите на медиите.

"И когато постигах успехите в Лига Европа с Лудогорец, пак не си купувах вестници. Каквото и да пише - лошо или добро, винаги ме уведомяват", допълни специалистът.

"През подготовката работихме доста. Сега обаче ще си проличи какво сме свършили през тези 45 дни. Искам да се вижда нещо ново във физиономията на този отбор. Феновете желаят да побеждаваме, което е най-важното. А и само с победи бихме върнали хората на стадионa", коментира треньорът на "Левски".

"Ясно е, че правим нов отбор. На всички ни се иска да изглеждаме добре. В първия мач ще има нови хора, но не ми се иска да ги назовавам. Преди започване на първенството има желание, а и леко напрежение. Все пак почти три месеца не сме играли официални мачове. Нормално е да има някаква тръпка. До този момент съм бил от другата страна. Водя голям отбор и имам желание за изява. Искам "Левски" да демонстрира добър футбол и след време да се превърне в хегемон в България", амбициран е Стоев.

"Самочувствието на играчите е накърнено от доста време, тъй като "Левски" не върви както трябва. Нормално е това нещо да го има скатано в сърцето и душата им. Работихме доста по изчистването на грешките", коментира наставникът на "сините".

"Никога не съм поставял пред играчите като цел да търсят определен резултат. Ако футболистите покажат истинските си възможности, смятам, че няма да имаме проблеми с Хасково. Дано играта ни спори. Не обичам да се надлъгвам с противника, а да се надигравам. Обичам моят тим да практикува офанзивен футбол. Също така трябва да умеем да се браним добре, казвам го на момчетата", допълни Стойчо Стоев.


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015