Треньорът на Литекс Христо Стоичков спечели наградата Треньор на годината на церемонията Футболист на футболистите. Камата заяви, че няма по-хубаво нещо от това един клуб да създава собствени кадри и да ги превръща в качествени играчи.

„Показахме, че можем. Радостен съм, че тези футболисти намериха сили. Мога да им кажа само едно голямо „благодаря”. Не гледам резултати, а това, което самите футболисти искат да правят. Вие сте свидетели как са играли нашите момчета, само мога да бъда доволен. Нека играят футбол и да не обръщат внимание какво става извън терена. Не мога да оценявам други отбори и други академии, това, което сам си направи човек, е най-хубаво”, сподели Стоичков след награждаването.

Той подчерта, че Литекс никога не е участвал в уговорки - „Най-долният човек, изхвърлен от обществото, написа, че Литекс играе и помага на други клубове. Никога през живота си не съм играл на тази свирка и не съм участвал в такива мачове. Този, който го написа, явно е голям черногледец и никога не е ритал топка.”

Камата поздрави Георги Миланов, който спечели приза Футболист на футболистите. „В много от мачовете Георги превъзмогна контузии. Той е играл и в мачове, които сме губили, но се стремим да компенсираме, когато някой го няма в отбора. Имахме много контузии и се наложи да завъртам отбора, за да имаме баланс. И в Бургас имаше деца на по 15-16 години, които излязоха и играха като равен с равен”, каза още Стоичков.