Треньорът на Литекс Христо Стоичков поздрави отбора след победата над “Левски” с 1:0 в дербито на 21-ия кръг на “А” група. Успехът доближи ловчанлии до челниците, а “сините” останаха на четвърто място с 45 точки, на 6 от лидера ЦСКА. Камата разкри по какъв начин и с какво е мотивирал футболистите преди дербито с “Левски”.

Докато отговаряше на въпроси на пресконференцията след края на мача Стоичков изведнъж размаха статия, залепена на бял лист. Камата се обърна към едно момче и каза: “Чети тук, да, да от тук, започвай”. Малчуганът прочете част от текст, който е използвал Ицо за мотивация на играчите си.

Написаното е било част от изказване на Георги Иванов по време на подготовка за двубоя. “Излизате и ги помитате тези измислени шампиони, вие сте играчи на “Левски”, няма да се плашите от някакви провинциалисти. На Янев и Гошо Миланов по една балтия им трябва и умират от страх. Отзад Бодуров и Миланов са паника, пресирайте ги, помитайте ги”. Стоичков прекъсна детето, което четеше и повече не пожела да коментира въпросната статия.

След това носителят на “Златната топка” за 1994 година продължи да отговаря на традиционните въпроси. “Първо трябва да благодаря на момчетата за добрата дисциплина, която исках от първия ден. Аз съм доволен от старанието, желанието и най-вече от това, че трите точки останаха тук, в Ловеч. Труд, труд и труд, това е рецептата за успеха. Нито знам кой е пред мен, нито кой е зад мен в класирането, важно е да възстановя момчетата и да се подготвим за следващия мач”, заяви Стоичков.

“Моят отбор не може да има две лица, защото се казва Литекс. Този, който разбира то футбол, трябва да му е ясно как сме играли. Доволен и щастлив съм от това, което тренирахме. Ако не играеш, не печелиш, ние играхме и спечелихме и все пак три точки за нас. Бях много спокоен през целия мач, не трябва да се избързва, не трябва да има нерви. Един път завинаги трябва да разберете, че аз не играя. Всичко е благодарение на футболистите. Пуснах и 16-годишно дете да дебютира днес. За мен по-голямо удоволствие няма, да видя дете, което се наслаждава на играта си”, завърши Камата./БЛИЦ