Станимир Стоилов обяви трансферните цели на "Ботев" (Пловдив). До момента сигурни са двамата румънци, които вече подписаха с клуба - Александру Куртеан и Сърджан Лукин. Днес в Кипър се очаква и холандският таран Джофри Кастилион.

„За Домовчийски ще търсим решение – или да се разделим с него, или да го дадем на някой отбор да играе. На този етап не сме водили никакви преговори с никой клуб. Ако няма интерес към него, ще търсим начин да се разделим. Търсим защитник и нападател. Не сме водили разговори за Бодуров, преговаряме за други футболисти. Можем да привлечем българин, ако някой клуб иска да направим смяна. Знаете, че сега е криза и трудно се плащат пари. Ако някой иска да разменяме футболисти – няма проблеми", заяви Стоилов.

„Имаме нужда от още един или двама футболисти, за да окомплектоваме състава. Най-важното в момента е да започнем да градим чисто игровите връзки и да изчистваме тактическата постройка. Ще променим малко и стила на игра след излизането на основни играчи като Неделев и Грънчаров”, каза още Мъри.

„За мен важно е как ще играе отбор. Нека да мине подготовката и ще видим. Нормално е да има напрежение, футбол без напрежение не се играе. Преследваме конкретни цели, да играем в Лига Европа. Дали това ще стане през Купата или през първенството, няма значение. Близко сме и до двете – играем 1/4-финал и не сме далеч точково от 3-то място, на четири точки сме. Всичко зависи от нас”, завърши наставникът./БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА