Новият треньор на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов реши да не разчита на още един от футболистите от досегашния състав на "канарчетата". Както вече стана ясно, ненужни на Мъри са Станислав Костов и Ернестас Шеткус. Третото име е на универсалния защитник Ивайло Димитров, известен с прякора Шведа. Договорът на 25-годишния бранител с "жълто-черните" беше разтрогнат и той е свободен да си търси нов отбор. Двете страни се разделят по взаимно съгласие.

"За мен беше чест и огромно удоволствие да играя за "Ботев". Благодарен съм, че имах възможността да нося жълто-черния екип и да усетя тръпката да играя пред такава публика. Винаги, когато съм бил на терена, съм усещал подкрепата на хората, за което искам да им благодаря от сърце", заяви 25-годишният пловдивчанин при раздялата си с клуба.

Ивайло Димитров не успя да се пребори за титулярно място в "Ботев" през есента, въпреки че успешно може да играе, както като десен, така и като ляв краен бранител. Юношата на Спартак (Пловдив) подсили "жълто-черните" през лятото на 2011-а, когато се завърна под тепетата след 4 години в Локомотив (София).

Шведа беше един от водещите играчи на "Ботев" в "Б" група и дори бе избран за Футболист №2 на миналия сезон от феновете на "канарчетата". През настоящия шампионат обаче универсалният бранител не записа игрови минути в първенството.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ


2_14.JPG