Дебютиралият с победа начело на "Ботев" (Пловдив) Станимир Стоилов се закани да гони някои от футболистите си, които смятат клуба за пансион и не защитават достойно емблемата на "жълто-черните". Избраниците на Мъри днес надделяха трудно с 4:2 срещу Свиленград, заемащ 6-ото място в Югоизточната "В" група.

„Не съм доволен от показаното в тази среща. Играхме в тренировъчно темпо и с повече самочувствие от необходимото. Направихме и добри неща, особено през първото полувреме, но със сигурност трябва да изглеждаме по доста по-различен начин. В тренировките момчетата се старят. Отчитаме фактори като натрупана умора, тежък терен и ранния етап на подготовката, но това не може да ни бъде оправдание. Виждате колко хора са пропътували разстоянието от Пловдив, трябваше да им покажем повече агресия и по-добър футбол”, заяви Стоилов.

На контролата в Александруполис "канарчетата" имаха подкрепата от близо 300 свои привърженици.

„Продължаваме да работим по селекцията, търсим футболисти, но имена няма да споменавам. Трудно е да намерим качествени играчи за краткото време, с което разполагаме и особено през зимния трансферен прозорец. Ако вземем нови, ще има освободени, ако не – може да започнем пролетта и в този състав. Може някои от сегашната група да не заминат за втория лагер, който ще е в Агия Напа. При всички положения няма да превръщаме "Ботев" в пансион”, добави Мъри.

„Владо Стоянов и Шериф избраха той да премине в Лудогорец. Имат право те да решават. Ние взехме вратар на същата възраст, който също е добър. Все още сме в началото, предстои ни много работа, има и доста контроли да изиграем. В тях ще изчистваме стила, който търсим и ще избистряме състава. Желанието на треньорския щаб е да се представяме далеч по-силно, отколкото в тази контрола”, каза още Стоилов.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ