Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов на практика абдикира от битката за шампионската титла. Екзекутора на Ливърпул обяви, че ако отборът успее да се класира за евротурнирите през настоящия сезон, ще бъде истински подвиг.

"На този етап от подготвителния период резултатите не са най-важните, обръщаме внимание на повече неща, правим ротация. Изпробваме някои неща преди шампионата, започна Стойчо Младенов  в предаването "Пред банята“ по ТВ7.

- Относно случая с Венци Христов...Това са нормални неща, това са преговори, нормално е, когато става дума за много пари, а и както знаем трудния момент на ЦСКА, относно финанси, всяка една страна се опитва да постигне своето. Нека да изчакаме развръзката. На мен ми се иска да е тук вече, но аз проявявам разбиране и не бива да се поставят нещата на всяка цена. На Венци Христов му предстои голямо бъдеще с червената фланелка, но всичко си има цена.“

Запитан за желания от него Пламен Крумов, който се присъедини към "Левски", Стойчо Младенов каза: "В шеговит тон, правим две селекции - и на ЦСКА, и на "Левски". Отминали неща, няма какво да ги коментираме вече. Аз лично в еуфория никога не съм изпадал, знам добрите и лошите неща във футбола. Продължавам да стоя твърдо на краката си. Това ни е оздравителна година и такава ще бъде до края на годината. Един отбор, който беше пред фалит, и един момент се опитваме да съберем достатъчно футболисти. Ако ние успеем да класираме тази година отбора за УЕФА, ще бъде подвиг.“

Запитан за плащанията в ЦСКА, Младенов отговори: "Мен нека да ме забравят, аз съм направил достатъчно компромиси и нямам никакви претенции към нито един от ръководителите. Г-н Томов се справя по най-добрия начин, как го прави... Не е тайна, че се закъснява, че имаме трудности, но и с това се справяме. Г-н Томов се справя по най-добрия начин.

- Няма среда, колко струва българският футбол, всеки трябва да дава каквото има в джоба си. Не можеш да имаш 5 лева, а да харчиш 10. Точно това правим сега, ние не надвишаваме това, което имаме като таван. Ако футболистите не приемат, да отиват там, където им дават повече пари. Преди малко ме попитахте за двама футболисти, с които се получи точно така. Голям футбол не може да се прави с малки пари. Не може ние да се заблуждаваме, че ние ще правим голям футбол. Много често срещам „голямо менте“. Ами, какви да взимаме?“.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА