Аржентинският нападател Гуидо Ди Вани даде първото си интервю, вече като футболист на ЦСКА. БЛИЦ първи разкри, че 25-годишният голмайстор има подписан договор с "армейците". Сделката е била финализирана чрез размяна на факсове. Ди Вани за последно игра за парагвайския Гуарани, като през миналия сезон има 16 мача, в които не е отбелязал гол. В кариерата си той може да се похвали с титла на Аржентина с Банфилд, спечелена през 2009-а.

Пред официалната интернет страница на "червените" Ди Вани направи скандални разкрития, разказвайки какво се е случло през лятото на 2012 година, когато отново беше пред трансфер в ЦСКА. Информациите дори бяха, че е осъдил клуба за 450 000 евро. Аржентинският нападател имаше предварителен договор с "армейците", който влезе в сила от 1 юли 2012 г Когато обаче Ди Вани пристигна у нас, за да мине медицински изследвания, четири дни стоя в хотела, без никой да го потърси. На петия футболистът си тръгна, а неговият адвокат го посъветва да съди ЦСКА. Ето какво обясни Ди Вани пред cska.bg:

- Гуидо, вече направи две тренировки с ЦСКА. Какви са първите ти впечатления?
- Казано накратко - добър отбор и много топли хора. Всичко е наред, условията са отлични, а и се играе качествен и бърз футбол. Все пак ми трябва време да опозная новостите.

- Как се стигна до идването ти в ЦСКА?
- Разбрах за офертата от моя мениджър и не се замислих. Надявам се ЦСКА да ми е добър трамплин за реализация, но същевременно искам да дам много на този отбор.

- Преди около година и половина ЦСКА пак те искаше. Защо се провали трансферът тогава?
- Клубът, за който играех по това време - Спортиво Лукеньо, не искаше да ме пуска никъде. Едва 6 месеца по-късно склониха да ме продадат и заиграх в един от топ отборите на Парагвай - Гуарани. Отборът винаги се бори за местата на върха, а сега им предстои и участие в Копа Либертадорес.

- Стигаме до много важен момент. В България разбрахме, че си завел дело срещу ЦСКА за сериозната сума от над 400 000 евро заради проваления ти трансфер...
- Сега ще ви разясня ситуацията. Никога не съм завеждал дело срещу ЦСКА. Никога не съм имал намерение да го правя. Във връзка с проваления ми трансфер преди, мога да кажа следното - тогава в Парагвай дойдоха шестима португалски мениджъри, които ми предлагаха тази сделка - да премина в ЦСКА. Те обаче не са мои агенти. Никога не съм ги оторизирал да ме представляват. Оказа се, че тези шестимата са завели делото. Показаха ми документ, който трябва да е подписан от мен, но под моето име не стои подписът ми. Някой друг се е подписал вместо мен. Това ви го гарантирам.

- Искаш да кажеш, че дори не си знаел, че някой е завел дело срещу ЦСКА от твое име?
- Категорично не знаех и много се учудих, защото с моя истински мениджър не сме имали намерение да съдим ЦСКА.

- Коя е типичната ти позиция на терена?
- На върха на атаката се чувствам най-добре

- Аржентинец си, но името ти като че ли е италианско?
- Да, така е. Прадядо ми и прабаба ми са от Италия. Предстои ми пътуване до Рим, защото трябва да си взема и италианския паспорт.

* Заб.: Армейци, Гуидо ди Вани подписа декларация, с която подкрепя своите твърдения относно делото срещу ЦСКА. Клубът си запазва правото да ви информира своевременно за предстоящите действия последващи от това събитие.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА