Стойчо Стоев даде официалната си пресконференция преди 1/16-финала реванш срещу Лацио в Лига Европа. Двубоят е в четвъртък (27 февруари) на Националния стадион "Васил Левски" от 20:00 часа. В първата среща Лудогорец победи в Рим с 1:0 след гол на Роман Безяк.

"Надявам се утре да се представим добре и да продължим в по-горната фаза. Не можем да си кривим душите, защото малко или много може би никой не си е представял, че Лудогорец ще стигне дотук. Аз също тайничко съм се надявал да стигнем донякъде, но не съм си представял, че ще преодолеем групата. И за мен беше непознато, познато беше само от телевизията. И в един момент сдобихме увереност с мачовете, с добрата игра и се наслаждаваме на турнира. Не знам как ще го разберете, но се наслаждаваме и искрено се надяваме да продължим колкото се може по-далече. Финал в Лига Европа?! Това са хубави мечти. Знаете, мечтите на човек никой не може да ги отнеме. Мечтата ни на този етап обаче е да отстраним Лацио. После ще мислим", заяви Стойчо Стоев.

"Знаем големите очаквания спрямо нас от цяла България. Хората се надяват да ги елиминираме. Предполагам, че утре на стадиона ще има доста хора, които ще ни подкрепят, това е важно за нас. Искрено се надявам да жги зарадваме с добра игра и да ги отстраним. Притесянвам се футболистите ми да не излязат прекалено пренавити. Искам момчетата да излязат спокойни, да се насладят на тази продукция, която ще покажат и да се класираме в следващата фаза", допълни още наставникът.

diakov.jpg  "Специално за Светослав Дяков, той е ключов играч в нашия отбор, капитан и липсата му ще се отрази. Мисля обаче, че имаме достатъчно състезатели. Вижда се, че Лудогорец е окомплектован и който да излезе на терена, се представя добре. Надявам се да не се почувства отсъствието му. Всички са здрави, на линия са, нямам проблеми от това естество. Няма да ми повярвате, но въобще не мисля за Валенсия, а мисля само за Лацио. Да не слагаме предварително...еуфорията да е водеща. Първо да отстраним Лацио, много се надявам на това, после ще мисля за Валенсия. Имаме достатъчно време да ги наблюдаваме и да си изградим представа за тях", каза още Стоев.

На въпрос за евентуално отпадане от Лацио, треньорът отговори: "Нормално е всеки разумен човек да мисли и най-лошия вариант. Надявам се да не се стигне до там, но ако се стигне, да го преживеем футболно и по европейски. Едно преодоляване или изпадаме в голяма еуфория или в голяма паника. Ако се стигне до най-лошия вариант, ще се стремя не аз самия да го преодолея, а на самите футболисти с поведението си да го превъзмогнат."

На въпрос, суеверен ли е преди двубой, наставникът отговори: "Естествено, че си имам ритуали. Няма как да ви ги споделя. Каквито и притеснения да имам е важно утре футболистите да излязат с нужното самочувствие, защото те вече трябва да го имат. Да, тренирахме и дузпи. Искрено се надяваме да не стигнем до там и да си решим нещата в редовното време"