Уволненият от Лудогорец Стойчо Стоев даде дълга пресконференция, на която говори за нещата около клуба по време на престоя му, за освобождаването му и за бъдещето. Специалистът призна, че сред играчите е имало отпускане и подценяване на съперниците след добрите игри в контролите. Стоев е получил предложение от Англия и се надява всичко да се развие добре и да се справи с евентуалните си задачи. Капитанът Светослав Дяков пък е получил обаждане от шефовете на тима и първи е научил за уволнението на Стоев.

"Не съм безгрешен, допускал съм грешки, но през тази близо година в клуба мисля, че взаимно се помогнахме двете страни. Аз оценявам, че без шанса, който ми дадоха, едва ли щях да имам тези успехи и този интерес към мен. Смятам, че и клубът трябва да ми е благодарен след резултатите, които постигнах", започна Стоев.

"Условията за работа в България не са от най-добрите, но това е нашата родина. Не мога да кажа, че бих отказал оферта от български клуб. В момента обаче искам да си почина, а след това искам да си намеря отбор в чужбина", допълни бившият треньор на Лудогорец.

"Не съм се чувал с Петев, нито с Дерменджиев. Не знам защо трябва да се чувам с тях. Ние сме професионалисти, а и няма какво да давам съвети на Дерменджиев, който се справя добре. Един треньор си отива, друг идва - нормалното нещо в професията ни е това. Дали Моуриньо се е обадил на Анчелоти да го съветва, след като се смениха в Реал (Мадрид)?", каза още Стоев.

"Има някакво съвпадение със смяната на Петев и моята, които станаха по едно и също време. Явно собствениците се надяват това да има същия ефект, както миналата година.

Лудогорец е много добър отбор, който може да се справя на европейската сцена. Стремим се на фона на един добър за България бюджет да се справяме с отбори, които са с много по-големи възможности. Но стигаш до едно стъпало, където един футболист на противника е колкото целия наш бюджет.

Специално за мача с Партизан вярвам, че могат да се справят. Създаде се катаклизъм, който може да е положителен. Феновете ще създадат обстановка, която ще помогне на домакините, но ние се справихме без опит миналата година, вярвам, че това ще стане и сега. Искрено желая Лудогорец да продължи", продължи 51-годишният треньор.

"Най-големият ми успех в Лудогорец е доверието, което бе изградено между мен и футболистите. Миналата година това бе основното, което водеше тима напред. Оставям настрана самите качества на футболистите и тренировките".

"Новината дойде доста изненадващо за мен. Казах на помощник-треньора да се обади на капитана Светослав Дяков да събере отбора. Не всички дойдоха, защото беше почивен ден. Емоционално беше за мен. Все пак от 365 дни 300 сме били заедно. Това толкова време да си с едни хора, нормално е да имаш емоционална връзка с тях", каза още Стоев.

"Винаги има напрежение. Искаш да си напред, да побеждаваш, но напрежението върху мен съм го прикривал от играчите и съм имал тежки моменти, но съм гледал да ги предпазя тях. Никъде няма клуб, където всичко да е спокойно.

Успехите с Лудогорец повлияват много добре във визитката ми. Основното навсякъде е играта в евротурнирите. Ако се интересувах само от пари щях да бъде в чужбина още от лятото".

"В подготовката изиграхме доста силни контроли и аз казах, че съм притеснен от прекалено доброто представяне. След това започнахме от мач на мач със спад, може би имаше подценяване. Изиграхме слаб мач с Дюделанж, но е нормално след 4:0 да е паднала мотивацията. Отбора започна да намира себе си постепенно. С Хасково паднахме, но с Черно море създадохме много положения, а винаги играем трудно с тях.

Казах на играчите да не подценяват никой отбор, но това се получи в мача с Хасково.Трябва във всеки мач да излизаш, за да победиш. Няма значение дали е Хасково или Лацио.

Партизан ги надиграхме, с изключение на първите 15 минути. Сърбите бяха постоянно в глуха защита, не им дадохме възможност да излязат от половината си, но не успяхме да вкараме гол.

Тук има някаква нагласа, че излизаме и газим и сме извънземен отбор. Няма как да стане това. Казах им на играчите, че благодарение на показаното миналия сезон, сега ще им е по-трудно. Казах им че очакванията се увеличават", сподели специалистът.

"Получих предложение от Англия, чрез една агенция. Свързаха се с мен и предложиха да ме представят на Острова в рамките на една година. Поддържаме контакт - може да стане, може и да не стане. Много се надявам да се получат нещата и да се справя добре. Имаше и още две предложения- от европейска и нетакава, но ги отказах".

"Най-инфарктният и запомнящ се мач беше с Лацио (3:3) в София. Развитието на срещата, публиката, която напълни стадиона. Накарахме безпристрастните хора да дойдат и да ни подкрепят. Никога няма да забравя това", завърши бившият треньор на Лудогорец.