Главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов изрази задоволството си от привличането на Омар Косоко в ловешкия клуб. БЛИЦ първи разкри, че бившият ас на ЦСКА подписва с "оранжевите" и ще бъде на разположение на новия треньор Красимир Балъков.

"Доволни сме от привличането на Косоко, защото всички знаят, че той е добър футболист. Отдавна имаме интерес към него. Аз го следя повече от 3 години. Още като беше футболист на Амиен имахме интерес към него, но тогава предпочете офертата на Оксер. След това продължихме да поддържаме връзка и ето, че най-после го привлякохме", доволен е Стойчо Стоилов.

"Миналото лято каза, че отива в ЦСКА, но тогава нямаше как да го вземем, защото имахме други нападатели. Е, сега също има, но с привличането му ще засилим още повече конкуренцията. Джордан, Кирил Десподов и Георги Минчев също са опциите ни за атаката", продължи Стоилов пред БЛИЦ.

Попитан дали е възможно Литекс да продаде голмайстора си Джордан, главният мениджър на "оранжевите" каза: "Ако има добра оферта, ще я обсъждаме. Ние никога не спираме нашите футболисти. Има някакъв интерес, от чуждестранни клубове. Джордан е играч, който българските клубове не могат да си позволят."