Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов остана доволен от показаното от тима му в контролата с Раднички (Ниш) спечелена от “червените” с 3:1. След мача обаче повечето въпроси към него бяха насочени към предстоящото вечно дерби в края на следващата седмица.

“Искам да бием “Левски”. Няма „армеец“, който да не иска победи във вечното дерби. Има много време до мача със “сините” но вече съм наясно със състава. Нямам колебания за нито един пост. Следим “Левски”, но как ще играят в мача ще видим тогава. Знаем какво могат те, те знаят какво можем ние. Познаваме се и кътните зъби, трудно можем да се изненадаме в българското първенство“, заяви Младенов.

Той обаче отказа да коментира назначението на Георги Илиев – Маъкъла в клуба.

„Не е моя работа да коментирам Майкъла, Митко Борисов или който и да било. Моята задача е да работя върху отбора и да се подобряваме, така че мога да говоря само за спортно-технически неща“, лаконичен бе специалистът.

По-думите му новият човек в ръководството няма да доведе до сваляне на напрежението в клуба.

„Ако някой мисли, че като дойде в ЦСКА и ще има спокойствие – заблуждава се. В тези клубове, които се борят за победа във всеки един мач, винаги има напрежение. Този, който се справя с него, остава, който не може – той не е за тук“, продължи Младенов.

Той отказа да прогнозира дали бразилският нападател Мишел Платини ще бъде картотекиран за мача с “Левски”.

„Не съм аз човекът, който отговаря за картотеките, но ще бъда най-щастливият човек, ако мога да разчитам на Мишел Платини. Той е човекът, който може да даде класата на нашия отбор. Не очаквам удари под кръста. Всеки се бори за своя тим, така правим и ние. Всеки си има потенциал, който развива. Доколко се получава в даден отбор, там хората си знаят най-добре, защото са наясно с потенциала футболистите си“, завърши Младенов.