Станимир Стоилов се намира в една от най-тежките ситуации в треньорската си кариера. БЛИЦ разбра, че в момента Мъри продължава да очаква решение по делото, което води с доскорошния си клуб Анортозис във ФИФА. Съдебната битка е жестока, става въпрос за почти 1 милион лева, които Стоилов има да получава като неустойка от кипърците, които прекратиха договора му едностранно. Докато делото тече Мъри няма полза да започва работа в нов клуб, тъй като автоматично губи парите.

Това е и една от причините бившият национален селекционер засега да се разграничава напълно от назначение в Черноморец. Преди няколко дни от бургаския клуб обявиха, че Стоилов ще помага на Димитър Димитров – Херо. Официализирането на подобна новина ще донесе само негативи на треньора, който трябва да изчака делото и затова засега няма как да се стигне до негово акостиране край морето. "Виждате, че Мъри отрича всичко, което се появи по негов адрес за нова работа. Страх го е, тъй като може да загуби неустойката от Анортозис, която в никакъв случай не е малка", съобщи източник на БЛИЦ.

По подобен начин стоят нещата и при преговорите с “Левски”. Ако Мъри хипотетично приеме да се върне на “Герена”, трябва да се откаже от неустойката, която има да получава от Анортозис. Според запознати обаче наставникът е готов да подобни действия, тъй като става въпрос за връщане на “Герена”. По-рано БЛИЦ ви съобщи вариантите за нов треньор на “сините”. Сред тях съществува възможност Тони Здравков да бъде назначен за треньор, а Гонзо да остане директор, а през зимата да се търси тотална промяна./БЛИЦ