ЦСКА приема Лудогорец в дербито на 17 кръг в „А“ група. Двубоят е днес от 17:30 часа на стадион „Българска армия“. Преди срещата двата тима са съседи в класирането, Лудогорец е втори с 37 точки, колкото има и лидерът Литекс, а ЦСКА е трети с 29 точки.

Любопитен факт е, че двата клуба си размениха доста кадри в сравнително малкото време, в което Лудогорец е в „А“ група. За тима от Разград играят бившите футболисти на ЦСКА - Владислав Стоянов, Йордан Минев, Михаил Александров, Иван Стоянов и Мишел Платини. Като изключим бразилския нападател всички останали са титуляри и в основата на успехите на отбора от Разград в последните две години. Методи Томанов е главен скаут на Лудогорец и един от приближените до Кирил Домусчиев. Той прави селекцията на отбора в последно време. Томанов и Стойчо Младенов бяха дългогодишни приятели, съотборници в големия отбор на ЦСКА от 80-те години. След това Томанов бе помощник на Стойчо при първата шампионска титла през 2003 година. Впоследствие обаче между двамата възникна неразбирателство и асистентът напусна.

Само тази година ЦСКА привлече трима бивши от Лудогорец – футболистите Емил Гъргоров и Неманя Милисавлевич и шефа Ивайло Котев. В Борисовата градина разчитат на тримата да разкрият неща от кухнята на Лудогорец, тъй като сравнително до скоро бяха в Разград. Бадема и Милисавлевич се превърнаха в основни играчи на „червените“. Лудогорец не пожела да разчита на тях след края на миналия сезон и веднага бяха взети в ЦСКА, като и двамата се справят прекрасно. Ивайло Котев беше шеф на детско-юношеската школа на Лудогорец за около една година, напусна миналото лято. Той също беше част от щаба на Стойчо Младенов в Ал Ахли и Ал Итифак в Саудитска Арабия. Още един в "червените" редици е играл в Лудогорец - Николай Дюлгеров./БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ