Похвален жест в битката с расизма направиха Етър и Славия след скандала между Светослав Вуцов и Гаетан Мезу след края на срещата за първенство между двата отбора (1:1). Тогава играчите се спречкаха, след като единият чул, че го псуват на френски, а другият, че го наричат маймуна.

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

От ръководствата на двата тима успяха да свържат двамата, за да се разберат и те дистанционно си "стиснали ръцете". Етър и Славия излязоха с обща декларация, която публикуваха на страниците си в интернет:

"Уведомяваме привържениците на двата отбора и футболната общественост у нас, че по тяхна инициатива футболистите от двата отбора - Светослав Вуцов (Славия) и Гаетан Миси Мезу (Етър), в телефонен разговор символично са си "стиснали ръцете" и са сложили край на размяната на реплики помежду си, дали повод за излишно напрежение в отношенията между тях и отборите им.

Като професионални футболисти двамата са си пожелали успешни игри и добро представяне на "Славия" и "Етър" в предстоящата плейофна фаза на шампионата в елитната лига на България".