Расисткият скандал, който се разрази по време на мача между България и Англия (0:3) вчера, вероятно ще отмине без да засегне БФС и националния ни тим. Делегатът на двубоя се направил на глух, заявил, че не е чул никакви обиди по адрес на тъмнокожите звезди на гостите.

Сърбинът Небойша Ивкович, който беше дежурното лице на мача, по комшийски ударил рамо на родната футболна централа. Днес абсолютно всички медии в Европа отразяват обидните скандирания на българските фенове срещу Тио Уолкът и Ашли Йънг и отделят много по-малко място на самия двубой. Изданията извеждат в заглавия и акцентират върху извиненията на Лотар Матеус към английския тим. “Бях напълно наясно какво скандират от трибуните, беше много ясно. Опитах се да игнорирам поведението на феновете”, заяви Уолкът. По-рано от Английската Асоциация (ФА) заявиха, че са уведомили делегата за скандиранията и ще настояват за разследване.

“Нямаше абсолютно никакви проблеми по време на мача. Скандиранията на расистка основа няма да представляват основание за разследване от страна на УЕФА”, потвърди новината и комисар Антон Златанов, който поясни, че дежурният делегат не е констатирал наличието на обидни подвиквания по адрес на гостуващия тим. „Разговаряхме след мача с дежурния делегат, който каза, че не е чул подобно нещо. Ако е имало, то е било от отделни лица, не като цяло от публиката. Мисля, че това няма да се отрази по никакъв начин”, добави комисарят./БЛИЦ