ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Собственикът на фирмата, която строи стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов, твърди, че вероятността евроквалификацията България - Унгария на 16 ноември (четвъртък) да се състои на "Колежа" намалява с всеки изминал час. Той поясни, че община Пловдив може да даде наредби на него и фирмата му, за да знае как да процедира.

"Не мога да кажа дали ще се играе мача тук. Това е решение на община Пловдив. Аз съм изпълнител на проекта, мой възложител е Община Пловдив. Аз нямам договори с БФС и не искам да общувам с централата. Община Пловдив е и собственик на съоръжението. БФС трябваше да уведоми община Пловдив, че ще има такова събитие 20 дни по-рано. Трябваше да направим комисия, за да преценим какво трябва да се извърши, за да се проведе безопасно мероприятието. Те уведомиха общината 9 дни по-рано. Община Пловдив още не е изпратила до мен писмо. С всеки изминал час вероятността да има мач на стадион "Христо Ботев" е нулева", обясни пред "Арена спорт" Илиян Филипов.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Филипов е съгласен строителните дейности да бъдат прекъснати за доброто на национални отбор по футбол. "Имаме планирани доста строителни и монтажни дейности за следващата седмица. Ние сме съобразили ремонтните дейности с програмата на Ботев (Пловдив). Община Пловдив трябва да ми даде инструкции. Аз съм готов да отложа строителните дейности, но не знам дали ще имаме тази възможност", допълни той.

Филипов продължава да твърди, че е бил заплашван от заместник-изпълнителния директор на БФС Христо Запрянов. Шефът във футболната ни централа обяви вчера пред БЛИЦ, че завежда дело в съда срещу строителя. По време на интервюто БНТ излъчи един от телефонните разговори между Христо Запрянов и Илиян Филипов.

"Радвам се, че този запис го има. Цяла България чу, че той трябва да затвори стадионите "Христо Ботев и "Лаута". На мен ми звучи под формата на заплаха", каза Филипов, но от записа не се чу Запрянов да го плаши, че Ботев и Локомотив ще останат без лицензи, ако той попречи на провеждането на евроквалификацията с Унгария.

Техническият директор на БФС Георги Иванов алармира вчера, че България може да получи тежки наказания, ако пропадне срещата в четвъртък. "Запознал съм кмета на Пловдив с цялата ситуация и всички изключително тежки последствия за целия български футбол – не само за националия отбор, ако двубоят България – Унгария не се състои в четвъртък. Лицето Илиян Филипов е този, който ще направи така, че футболът в България да понесе огромен удар!", обясни Гонзо. 

"Попитах Филипов как така реши, че е рисково националния отбор да играе без публика, каквато е препоръката на УЕФА, а в същото време Ботев и Локомотив играят с фенове на стадионите си при положение, че са в ремонт", каза вчера пред БЛИЦ Христо Запрянов.