ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Заместник-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Христо Запрянов изригна пред БЛИЦ след атаката на Илиян Филипов. Управителят на фирмата, която строи стадион "Христо Ботев" в Пловдив, твърди, че той му е отправил заплахи, нареждайки му да осигури необходимите документи, за да може евроквалификацията с Унгария на 16 ноември да се играе на "Колежа". 

Както вече стана ясно, това е разпореждането на УЕФА и срещата трябва да се състои пред празни трибуни.

Запрянов категорично отрече да е заплашвал Филипов и обяви, че ще го съди. 

"За щастие живеем в 21 век и технологиите позволяват записването на разговорите. Категорично не съм отправял заплахи към този човек! Той лъже! Не го познавам дори. Имам запис на разговорите ни. Думата "лиценз" не съм я споменавал", каза Запрянов пред БЛИЦ.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Илиян Филипов твърди също, че той го е заплашил, че ако евроквалификацията с Унгария не се играе в Пловдив - БФС ще отнеме лицензите на Ботев и Локомотив за стадионите им. 

"Попитах го как така реши, че е рисково националния отбор да играе без публика, каквато е препоръката на УЕФА, а в същото време Ботев и Локомотив играят с фенове на стадионите си при положение, че са в ремонт", продължи Запрянов.

"След изнесеното от него във "Фейсбук" му се обадих. Чухме се. Казах му, че имам запис на разговора. Заплашвал съм го бил... Няма такова нещо. Консултирах се с адвокати и ще търся правата си в съда. Той не ми се извини, дори се държа доста арогантно. Даже ми затвори телефона, но аз пак го набрах. На два пъти ми затваряше телефона. Не разбирам защо този човек излиза и говори тези неверни неща", учуден е Христо Запрянов.

"Нито аз като заместник-изпълнителен директор на БФС, нито футболната централа като институция, сме заплашвали този човек. Той ме попита като какъв му се обаждам и му се представих. Обясних му, че БФС администрира националния отбор, а разпореждането на УЕФА е срещата с Унгария да се играе на стадион "Христо Ботев". Това означава, че искаме неговото становище. Той обаче говори неверни неща. Надяваме се крайното решение да бъде взето максимално бързо. УЕФА казва да играем в Пловдив пред празни трибуни, а не БФС", подчерта Запрянов.

"В УЕФА са взели предвид анализа на риска от своя отдел за безопасност и сигурност. Силно се надяваме положителното решение да бъде взето максимално бързо. Призовавам да има нормалност в провеждането на мача на националния ни отбор. Несериозно е строител да саботира мач на националния отбор. За първи път виждаме подобно нещо в историята на футбола", добави още шефът в БФС пред БЛИЦ.

Нашата група в квалификациите за Евро 2024