Треньорът на "Левски" Антони Здравков съобщи, че е провел специален разговор на четири очи със звездата Гари Родригес. Срещата е била заради пословичния егоизъм на холандеца. При гостуването в предаването "Спорт7" по НЮЗ7 Сухия каза, че не му е фиксидея да бъде треньор на "Левски".

"Говорих в съблекалнята с Гари Родригес по повод пословичния му егоизъм. Казах му, че може да е най-великият футболист в най-великия отбор, но на първо място винаги трябва да бъде отборът. И се видя, че той пак може да е звездата на тима или на мача, дори когато играе за "Левски" на първо място", сподели Здравков.

"При всички положения след победата над "Ботев" се диша и работи по-лесно. Трябва обаче да осъзнаем, че не е направено кой знае какво. Този успех внася спокойствие, но не трябва да ни успокоява напълно. Мачовете срещу ЦСКА и "Ботев" бяха коренно различни. Във всяко едно отношение. Доволен съм, че във втория двубой всеки състезател си беше направил изводите и се търсеше победата до последния момент", каза треньорът на "сините".

"Срещу "Ботев" играхме колебливо 10-12, хайде 15 минути. Това се дължеше на факта, че играхме с коренно различна игрова схема. Тренирахме я само няколко дни, иначе "Левски" от дълги години играеше по един и същ начин. А сега играхме с трима опорни халфа, двама нападатели и един човек зад тях и това даде резултат. Всъщност най-важното е какво правят хората, които не с топката, тяхното движение, способността им да си сменят позицията и да се откриват, от тези качества идва изненадата във футбола", коментира Здравков.

"Включването на юношите Антонио Вутов и Борислав Цонев в титулярния състав не беше толкова рисковано. И двамата тренират от доста време с първия тим, а Вутов има вече и сериозен игрови опит. Причината за отсъствието на Туре и Брю е, че те имат здравословни проблеми. Това, че двамата са скъпоплатени, не им гарантира титулярно място. Те трябва да докажат това на тренировките и мачовете. Но, вижте, Бру е впечатляващ играч. С него съм имал досега общо шест тренировки. И мога да ви кажа – качествата му са много добри. Просто той все още не може да покаже в официалните срещи това, което прави на тренировките. На заниманията всичко му се отдава с голяма лекота. Да се надяваме, че в най-скоро време той ще покаже всичко, на което е способен и по време на истински двубой", каза наставникът на "сините".

"Не ме притеснява къде ще съм след три месеца. При всички положения ще съм там, където трябва да ми бъде мястото. Ръководството ще прецени. Когато поех отбора, те ми казаха: "Ти си треньор до зимата, но ако нещата вървят добре, няма причина да не останеш." За мен обаче не е фиксидея това да се случи. По-важно е да стабилизирам положението в клуба, да подобрим резултатите и да продължим за Купата на България. Пък дали ще съм треньор на "Левски", дали ще се върна в школата или ще бъда в друг клуб - няма значение", добави Антони Здравков.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ