Министърът на спорта Свилен Нейков обяви, че ръководството на ЦСКА вече е изплатило задълженията си и много скоро "червените" ще получат стадион "Българска армия" и базата си в Панчарево.

"ЦСКА изплати задълженията към спортното министерство и до Коледа или Нова година ще бъде разгледан договорът за отдаването на концесия на стадион "Българска армия", каза Нейков по време на тържеството по случай края на съдийската кариера на Антон Генов.

Преди дни шефовете на ЦСКА погасиха и последните 13 000 лева дълг към Министерството на спорта, с което се смяташе, че проблемите им относно концесията на "Армията" вече са минало. Оказа се обаче, че те дължат и близо 95 000 лева на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Дългът на "червеното" ръководство беше във връзка с предоставената му концесия на морски плаж "Икантълъка" край Каварна, която е прекратена през 2010 година. След като и тази сума вече е изчистена, се очаква до края на декември Министерството на спорта и ръководството на ЦСКА да подпишат договор за отдаване стадион "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево на концесия. Щом договорът по отдаването на двата терена стане факт, се очаква Димитър Борисов и Иво Иванов да започнат ремонтните си дейности по тях.