Втородивизионният Свиленград вече няма нито стотинка задължение. Новината бе потвърдена от президента в оставка Стефан Милушев. Той разкри, че вчера следобед е внесъл 15 855 лева, с които ще бъдат изчистени всички задължение към Националния осигурителен институт (НОИ). Преди това той бе направил още две вноски.

Така би трябвало още днес южняците да получат лиценз и право да се състезават в “Б” група, през следващия сезон. БЛИЦ бе първата медия, която разкри осемте отбора от двете “Б” групи, които миналата седмица не получиха лиценз.

На Запад това са Рилски спортист, Марек, Локомотив (Мездра) и Балкан (Ботевград). На Изток лиценз не получиха Спартак (Варна), Свиленград, Шумен и изхвърления по-рано през годината Ботев.

“Каквото зависеше от мен го свърших. Оттук-нататък топката е в БФС и не трябва да има пречка Свиленград да играе в „Б“ група“, заяви Стефан Милушев, цитиран от официалния сайт на клуба.

Както е известно Милушев се оттегли от управата на клуба още през февруари, но поради управленския хаос, все още не може да се свика ново общо събрание на което да се избере негов заместник. Затова и бившият бос на Марек до момента се води президент на Свиленград.

Очаква се днес или утре БФС да обяви официално кои отбори от “Б” групите ще бъдат без лиценз./БЛИЦ