Съдията Таско Тасков, който отмени чист гол и не даде дузпа за “Ботев” (Пд) срещу Лудогорец (0:1), и друг път е удрял по едно рамо на разградчани. БЛИЦ ви предлага справка за всички мачове на шампиона под ръководството на столичния рефер и кратка ретроспекция на скандалите в тях. Факт е, обаче, че във всички срещи до момента разградчани са били подпирани от Тасков.

Лудогорец – Миньор (4:1)
На 15 октомври 2011 година Тасков получава наряд за наглед лекото домакинство на Лудогорец срещу Миньор. Мачът обаче започва изненадващо. Перничани откриват резултата с гол на Фарес Брахими в 12-ата минута. До края на полувремето гостите храбро бранят аванса си, къде с прибрана игра, къде с тактически нарушения. Тогава Тасков взима нещата в свои ръце. Той раздава жълтите картони като визитни картички, за да се стигне до 41-ата минута, когато Костадин Марков получи втори жълт картон и е изгонен от игра. През второто полувреме, с човек повече, Лудогорец вкарва 4 гола.

Лудогорец – Берое (3:0)
На 3 март 2012 година Тасков получава втори наряд за мач на Лудогорец в “А” група. Той е назначен да ръководи домакинството срещу Берое. Двубоят започва равностойно, като футболните достойнства отстъпват на единоборствата. Реферът не бърза с картоните. В 22-ата минута Светослав Дяков фаулира Емил Ангелов. След това халфът на Лудогорец рита падналия на земята съперник. Тасков обаче не смее да вдигне червен картон за удар без топка. През втората част Лудогорец стига до победата с 3:0.

Локо (Пд) – Лудогорец (1:0)
21 март 2012 година. Тасков свири отложения мач от 16-ия кръг на първенството между Локо (Пд) и Лудогорец. Под ръководството на Емил Велев пловдивчани правят страхотен мач. Диктуват събитията на терена, създават повече опасности. В 49-ата минута Михаил Венков бележи с глава след изпълнение на корнер. Головият аванс дава криле на “смърфовете”, които продължават да натискат. В 60-ата минута Йордан Минев фаулира Йордан Тодоров в наказателното поле на Лудогорец, но Тасков остава безмълвен.