Дербито в Югозападната “В” група между Витоша (Бистрица) и Марек отсега обещава големи емоции. Мачът ще се играе пред огромен бой публика в неделя от 18:00 часа. Близо 1000 дупничани се стягат да пътуват за София, за да подкрепят любимците си по пътя към завръщането в професионалния футбол. Над 700 от тях са от фенклуба на дупничани и са се записали за организираната екскурзия до столицата. Останалите ще тръгнат с личните си превозни средства, съобщиха пред БЛИЦ организаторите. Ръководството на клуба е обещало завишени премии на момчетата на треньора Румен Стоянов при успех.

В момента Марек е лидер в класирането на 3 точки пред Витоша. Успех на тима от Бистрица пък ще го върн е на първото място, тъй като през есента измъкна реми на култовия стадион "Бончук".Ивайло Стоянов – Сватбата ще ръководи мача на сезона. Именно заради огромната важност на срещата от Зоналния съвет на БФС решиха да се доверят на международен съдия. Както е известно, Стоянов беше сред реферите, които ръководеха мачове от европейското първенство до 17 години. Той дори бе четвърти съдия на финала Русия – Италия (5:4 след дузпи).

В началото на пролетния полусезон Стоянов се забърка и в шумен скандал в “А” група. Той ръководи двубоя Черно море – “Левски” (1:1), като призна гол от засада на “сините”, а след това не даде чиста дузпа за столичани в добавеното време. Заради грешките в този мач Сватбата и асистентът му Веселин Мишев бяха наказани, но санкцията им изтече.