Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Треньорът на лидера в Югозападната “В” група Марек - Румен Стоянов, отговори пред БЛИЦ на нападките на колегите си от Витоша (Бистрица). Двата тима водят люта битка за първото място, а наставникът на “бистришките тигри” Ясин Мишауи бе недоволен от съдийството на елитния рефер Калин Людмилов в срещата им със Сливнишки герой, загубена с 0:1 вчера. Мишауи смята, че е конфликт на интереси съдийското назначение, понеже Румен Стоянов е кум на рефера.

“Треньорът на Витоша Ясин Мишауи казва, че причината да загубят от Сливнишки герой е, че аз съм кум на Калин Людмилов и някои хора трябва да се засрамят от това назначение. Искам да попитам: Аз ли отговарям за нарядите? Ние с Ясин сме приятели. Ако бях станал негов кум, това означава ли, че не трябваше да играем един срещу друг?”, заяви Стоянов пред БЛИЦ.

“Ние искаме да бъдем коректни с всички. Все пак това е футбол, а не война. Поискаха трима наши футболисти – получиха ги. Поискаха трима от тима на ветераните – и тях получиха. Държим да бъдем коректни. Искам да им кажа: Хора, това не е война. Колкото до това, че съм кум на Калин Людмилов – България е малка страна, винаги можеш да намериш някой, който се познава с някой друг”, допълни треньорът на Марек.

“Ако трябва да перефразираме – ние се опитваме да се борим с лъкове, а те с калашници. Нашият клуб се държи само на традициите. Опитваме се да правим нещо, работим усърдно, не искаме войни. Витоша разполага с много повече и хвърля много повече за тима. Марек иска единствено феърплей. Нека има в нас все още нещо човешко и колегиално. Аз още считам Мишауи за приятел, който напада друг мой приятел… И пак да повторя – аз не правя съдийските наряди. Нито давам оценки. Мога да коментирам само нашите мачове и винаги съм го правил. Винаги съм казвал нещата такива, каквито са са. Какво да кажа като ние имаме 12-13 гола отменени този сезон? От Витоша нека кажат дали стимулират само собствените си футболисти”, допълни Стоянов.

Той коментира и новината на БЛИЦ за изгонване на Екундайо Джаейоба от Витоша заради снимка с Иво Паргов във Фейсбук и надпис “Само Марек”.

“Смешно е. Не е моя работа да вземам отношение по този въпрос. Те ни го взеха, разбраха се с него. Момчето дойде при нас, обясни защо иска да отиде там и ние го пуснахме. Марек никога няма да изгони играч, ако си напише във Фейсбук “Само Витоша (Бистрица)”. Но това си е тяхно право. Искам просто да запазим колегиални отношения, да се борим честно за първото място и това е”, завърши Румен Стоянов.