Бившият президент на Левски Тодор Батков коментира възможностите кой би могъл да стане собственик на клуба. Според него най-голяма вероятност има това да е основният спонсор на Септември (София) Румен Чандъров.

"Всичко е възможно, но мога да ви кажа, че когато Божков излезе от ЦСКА 2006 година първите дни от декември, дойде да се види с нас в Лондон. Тогава каза, че приема поздравления, защото се е отървал. Пожела го и на мен. Тогава аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: "Не, не". Това е истина, между другото. Не вярвам, че ще стане. Ако има здрав разум, а Божков има такъв. Стефан Софиянски е голям фен на Левски, голямо име, политик, успял служебен премиер в много тежък момент за България. Справи се блестящо. Чандъров по-слабо го познавам. Той има сърце и душа за футбола. Направи много неща първо на Драгалевски, сега със Септември. Не мога да преценя и аз чувам много слухове. Не бих искал да се ангажирам. От тези тримата, може би Чандъров би могъл, защото и той е левскар. Синът му бе в нашата школа, преди да го дръпнат в ДИТ“, сподели Тодор Батков в интервю за „Диема спорт“.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Не ми е звънял Спас Русев. Не мога да го оценя. По дефиниция президентите на Левски и ЦСКА винаги са виновни. Дори отборът да има дубъл, требъл, пак е виновен защо тимът не играе финал за Шампионската лига или не е стигнал до Лига Европа. Не искам да го оценявам. Убеден съм, че не му леко. Тежка му е раницата, крива е за носене, убива“.

„Какви искания да има към евентуалните купувачи? Какво е дал, че да има искания? Няма значение. Аз 47-48 милиона бях дал. Можех да има изисквания, но появиха се хора, които казаха, че могат да поемат, а аз не можех повече. Няма значение. Желая успех на Спас Русев. Просто не бива да се допусне в никакъв случай някакво сътресение. Прекалено ще бъде и то заради тези стотици хиляди, които обичат Левски. В момента Левски прилича на Литекс от най-тъмните години. Черна дупка, в която не се знае какво се случва. Това не трябва да се случва. Това не е отборът на народа. Левски трябва да генерира новини, да се лансират юноши, положителни новини, отрицателни новини, да са някак си публични първите хора в клуба", завърши Батков по темата.

Адвокатът коментира и възможността Павел Колев да стане изпълнителен директор на „сините“. Батков разказа, че още докато той  бе на президентския пост, Колев е предложил да заработи на „Георги Аспарухов“. В онези години обаче юристът се готвел да се раздели с тима на сърцето си и сътрудничеството не се осъществило.

 „Павел Колев има голяма амбиция. Даже като завърши, идва да се предложи, но аз бях решил да се оттегля. Казах му, че знам, че е левскар, но няма как да му предложа, защото се оттеглям. Кризата в Левски трябва да се реши навсякъде. Школата - не знам какво е състоянието ѝ. Има деца, не искам да давам съвет. Очевидно сезонът го пишем дъждовен. Би трябвало да се постави задача на треньора да изгради силен отбор, да се представим добре в шестте дербита, да влезем в Европа, но главното да се изгради гръбнак на отбор на който да се залага догодина с по-големи задачи и очаквания. Това трябва да стане с наши юноши и български играчи. Има чужденци, които да се внедрят, но има и такива, които веднага да си тръгнат. Ривалдиньо единственото му качество е, че  е син на Ривалдо. После взеха друг бразилец, които не му видях очите. Вашчук взеха, не помириса терена. Така се взимат едни пари се плащат“, каза юристът.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019