Тодор Колев може да се счита за сигурно ново попълнение на Славия. Нападателят е очакван днес на Овча купел, където ще подпише договор с най-стария столичен клуб. За завръщането на тарана БЛИЦ първи съобщи още преди месец.

32-годишният голаджия игра през есента във втородивизионния гръцки Олимпиакос (Волос), но не е доволен много-много от престоя си там. Тошко е един от любимците на Вили Вуцов, който през 2001 г. го взе в Спартак (Плевен). С фланелката на плевенчани Колев вкара 57 гола за два сезона, а после следваше своя ментор Вуцов и в Марек, и в Славия. “Белите” шефове са готови да върнат и друг любимец на феновете - бразилския нападател Жуниньо. Техничарят рита през есента за турския втородивизионен Аданаспор, но не му се нрави престоят в южната ни съседка.

Адана Демирспор е на 6-ото място във втора дивизия, а той е отбелязал 10 гола в 15 мача. Бразилецът е само на 2 попадения от лидера в голмайсторската листа на групата. Преговорите с бившата звезда на “Левски” ще се водят на място по време на лагера в турския курорт Анталия.

БЛИЦ първи ви информира и за привличането на Николай Дюлгеров и Галин Иванов, трансферите вече са факт. Юношата на “белите” Радослав Василев се връща след предотстъпване от Любимец. Освен тези двама централни нападатели, на тази пост ще бъде търсен и играч от чужбина и то от страна от Европейския съюз. Водят се преговори с национала Димитър Рангелов, който може да дойде под наем от Люцерн до края на първенството. Митко обаче се ослушва все още за оферти от Германия. Вуцов сигурно ще вземе и юношата на "Левски" Александър Киров, който познава отлично от съвместната им работа преди време на "Герена".

Освен сигурните нови футболисти, с тима започна подготовка централният защитник Франц Бертин, който е национал на Хаити, но притежава и френски паспорт. 29-годишният Бертин е играл в испанските Сантандер, Тенерифе и Атлетико (Мадрид). За последно тъмнокожият футболист е ритал в кипърския Алки (Ларнака). Бертин ще изкара една седмица подготовка с отбора, за да се види какво е здравословното му състояние. Ако до края на седмицата няма здравословни проблеми, Бертин ще подпише контракт с “белите”. Възможно е Владислав Златинов да бъде освободен от Славия.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ