Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев присъства на награждаването на деца по проекта “Децата и футбола”, организиран от Асоциацията на българските футболисти. На събитието присъства националният селекционер Любослав Пенев, бившият национал Бончо Генчев, Дончо Донев. Клубовете бяха представени от Пламен Илиев, Мишел Платини, Тодор Янчев и Кристиян Добрев.

“Трябва да си направим нашата база, да си върнем децата. Имаме много приоритети, които трябва да вървят ръка за ръка с резултатите на първия отбор, но аз съм оптимист. Вярвам на нашите ръководители, че ще възродят школата и ще създадат условия за работа, което е най-важното“, сподели Янчев.

“Нека да не забравяме, че преживяхме доста тежък старт на първенството - може би един от най-тежките периоди в нашия клуб, но съумяхме да се изправим, благодарение на куба и феновете. Трябва да продължаваме да печелим мачове, а първенството тепърва ще набира скорост. Има и цял пролетен полусезон. Въпросът е в оставащите мачове да вземем максимума от точките, за да скъсим разликата с първите два отбора, но всичко ще се реши напролет. Мисля, че сме на правилния път, особено след важните победи в последните мачове“, добави лидерът на „червените“.

„Винаги, когато изиграеш тежка серия от двубои, след това в мач с отбор от по-долната част на таблицата, въпреки предупрежденията от нашите ръководители, имаше доза вирване на носовете, но това ще ни е за обеца на ухото. Има и такива мачове, не бива да подценяваме нито един противник. Ако играем както и досега, мисля, че няма да имаме проблем и срещу Черно море“, каза още Тодор Янчев.

На въпрос колко време още смята да играе, капитанът на ЦСКА отговори: „Докогато ме използват. Нека не спекулираме с това. Много хора спекулират върху мен, като ме видят говорят едно, зад гърба ми правят коренно различни неща, но това си е за тяхна сметка. Аз ги познавам и знам какво правят във всеки един момент зад мен, така че да продължават да го правят. Живи и здрави да са.“/БЛИЦ

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В "А" ГРУПА

КЛАСИРАНЕТО В "А" ГРУПА