От актива на ЦСКА няма да бъдат отнемани точки, докато не стане ясно решението на съда относно процедурата по несъстоятелност. Това заяви в предаването "Гол" в ефира на Bulgaria On Air изпълнителният директор на "армейците" Александър Тодоров.

"Вътрешното законодателство е пред това на ФИФА. Има изпратено писмо от БФС до ФИФА, че ЦСКА най-вероятно ще влезе в процедура по несъстоятелност. И в дружеството ще влезе синдик. Писмата дойдоха още преди два дни, ние сме абсолютно запознати. А колко време би отнела тази процедура по несъстоятелност, трудно бих могъл да кажа. Има си срокове. Всичко е описано в търговския закон. Ако има някакви затруднения, възможно е процедурата да бъде удължена. Делото е на 24-и, а решението най-вероятно ще стане известно през следващия месец. БФС ще се съобрази с българското законодателство. Към този момент сме в синхрон с федерацията и работим сравнително добре по казуса", разясни Тодоров.

Той призна, че към този момент по обясними причини задълженията не се покриват. "Нямам право да се разплащам с кредитори, защото после синдикът ще иска парите обратно. Той е човекът, който ще преговаря за задълженията и ще изготви план за тяхното погасяване. Но синдикът трябва да бъде обявен от съдията. Вещо лице няма право да определя какво да се прави."

Тодоров разкри, че акционерите са повече от 85 души, като Инджов не е мажоритарен собственик на ЦСКА.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА