Тя е толкова високо, че не я виждаме. Камо ли да я отиграем. За футболната топка става въпрос в буквалния и в преносния смисъл.

В последните ни три мача (Ейре, Уелс и Унгария) получихме общо пет гола, от които четири са след центрирания.

Два от тях бяха снощи при загубата с 1:3 от маджарите, сложила край на мечтите ни за европейското първенство. Защитата ни проспа стандартните ситуации, в които топката се изсипва в наказателното ни поле.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Не я видя хич. Така, както не го виждаме изобщо това кожено кълбо, с което играят големите отбори. Или поне тези, успяващи да се класират на голям форум.

За нас това е висока топка. Прекалено висока, летяща в друга орбита, която няма стигане.

Лошото е, че години наред не я виждаме – вече цели 16, когато през 2004 бяхме на европейските финали в Португалия. Всеки път, при всеки старт на квалификационен цикъл, все се надяваме да я стигнем пустата топка, да я отиграем като хората. Ама не би…

Затова стадионът, когато играят националите, е полупразен. Какъвто ти е стадионът, такъв ти е отборът – полупразен… Кога ще се напълни ли? Сложен въпрос. Не за 100 000 лева, не за 1 милион лева, а за 1 милиард. Който намери един ден отговора, Нобелова награда ще получи. Нобелова награда за въздигането на изпаднал във футболен колапс тим.
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ