Старши треньорът на ЦСКА Александър Томаш даде пресконференция преди щампионатния мач със Септември на стадион „Васил Левски“ утре.

„Радостното е, че ще домакинстваме в София. Надявам се да дойдат повече фенове. Чисто психологически е добре да има повече публика.

Уважаваме всеки съперник и ще подходим така и към Септември. Наблюдавали сме противника, имат силни и слаби страни. Най-важното е ние да преборим себе си. Всеки мач излизаме срещу себе си и трябва да направим по-добра версия на себе си.

Аз като старши треньор на ЦСКА държа моите футболисти да са здраво стъпили на земята.

Разбирам интереса ви към следващия мач (б.р. – с Левски), но тази пресконференция е за мача със Септември. Като дойде времето за Левски, ще говорим.
Когато прескачаме етапи или правим големи крачки, може да се сгромолясаме. Играем срещу отбор с млади момчета, които искат да се доказват. Ако си мислим, че сме голямата работа, ще имаме проблем.

Всеки ден е плюс за мен и за екипа ми. Единственият проблем е, че имаме 13 национали и ще тренираме с 6-7 човека през паузата. Всеки ден и всяка тренировка е плюс за нас. Вярвам, че след подготовката нещата ще бъдат много по-добре. Ние нямаме време. Всеки ден на тренировъчното игрище е плюс за всички, които работим заедно.

Приказките са едно, делата съвсем друго

Томаш коментира младите футболисти от третия отбор на ЦСКА, които се представят на ниво в Трета лига.

„Щом третия отбор всичко е окей, трябва да получат шанс във втория отбор. Ако тогава всичко е наред, тогава ще получат шанс в първия отбор. Не обичам да прескачаме и да правим големи крачки. Крачка по крачка да изградим една сплав“, заяви Томаш.

 „Приказките са много хубаво нещо, но делата са по-важни. Вие сами ще се отговорите на въпроса, когато гледате отбора в официалните мачове. Всеки дава максимума от себе си. Знам къде се намирам, най-хубавото е, че аз и екипът ми работим с уникално желание и любов към това, което правим“, каза още 46-годишният наставник на ЦСКА.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт