Покрай положителните резултати на първия отбор на ЦСКА в последните кръгове, за феновете на "червените" не остава незабелязано доброто представяне и на другите формации на "армейците". Дублиращият тим, воден от Владимир Манчев, влезе в уникална серия от 530 минути без допуснат гол, а в последния си двубой от Втора лига спечели на негостоприемния терен на Миньор (Перник) с 1:0 след гол на Марк-Емилио Папазов.

Не по-слаб ентусиазъм предизвикват и изявите на третия отбор на ЦСКА, съставен изцяло от таланти от червената школа на възраст между 16 и 18 години. Формацията предизвиква фурор в Югозападната ELITBET Трета лига. Официалният сайт на ЦСКА отдели специално внимание на третия си отбор:

Тимът, воден от един от любимците на Сектор "Г" от близкото минало – Румен Трифонов, навъртя вече 4 поредни победи, включително и впечатляващ успех с 3:0 над втория тим на Левски. Възходът на младите армейци ги изкачи до шестата позиция в класирането, а амбициите на тима очевидно са добре подплатени и не спират дотук.

„В началото стартирахме трудно, отне ни време да комлектоваме състава. Знаехме, че стартът няма да е лек, тъй като самите момчета трябваше да преодолеят прехода от юношеския към мъжкия футбол. В Трета лига играят опитни футболисти и моите момчета бяха леко стъписани от идеята, че ще се изправят срещу такива отбори. С целенасочена работа, с влагане в тренировъчния процес, с контролите, които изиграхме, обаче нещата взеха да се получават и виждаме, че отборът изглежда много по-добре“, анализира Румен Трифонов пред медийните канали на ЦСКА.

„В моя тим са събрани млади момчета на възраст между 16 и 18 години, за които все още е трудно да поддържат постоянно ниво. Целта ни е добрите игри да стават все повече. Важното е, че играчите успяха да възприемат новите изисквания“, казва още треньорът на червените таланти.

Самите играчи осъзнават големия шанс, който се открива пред тях. „Нивото на футбола в Трета лига е добро. Ние сме млади момчета с много талант и тук можем да се усъвършенстваме“, сигурен е Димитър Петров. 

„Целта ни е да се развиваме и постепенно да стигнем до нивото на мъжкия футбол. Искаме след време да играем за първия отбор“, разкрива мечтите си друг армейски талант – Кирил Георгиев.

Страхотното представяне на третия ни тим е още по-впечатляващо предвид факта, че на Югозапад са събрани едни от най-конкуретните състави в третото ниво на българския футбол. „Тук класата е най-голяма в сравнение с останалите дивизии. Но пък силната конкуренция е полезна за моите играчи, тъй като агресивността в играта и постоянната битка са важни за тяхното израстване. За да развиваме добри млади футболисти, те трябва да са готови за 90 минути интензивен, динамичен, бърз футбол и да издържат на напрежението. Имаме още доста неща за подобряване, искаме във всички мачове ние да сме отборът, който да контролира топката, да диктува темпото и да доминира. Но това от своя страна изисква футболистите да са на много високо техническо ниво. Затова наблягаме на всички детайли – дори позиционирането на тялото в игрови ситуации, играта без топка и др. Целта ни е точно тази – да развиваме играчите. Ние не гоним класиране. Желанието ни е футболистите, които показват качества, да се изкачат във втория и в първия отбор“, казва Трифонов.

На какво отдават добрите резултати напоследък самите футболисти? „Постоянство, желание, борба за всяка топка. Когато всеки един влага 100 процента от себе си, нещата се нареждат. Показваме хубав футбол и се надявам така да продължаваме“, признава Митко Петров. „Всеки мач ни учи колко важно е да не се предаваш. Ние сме едно семейство, помагаме си и мисля, че се справяме много добре като отбор“, допълва Георгиев.

Освен здрави мачове в Трета лига, на ЦСКА III му предстои още едно голямо предизвикателство – двубои от втория квалификационен кръг на Младежката лига на УЕФА срещу класния белгийски Генк в края на октомври и началото на ноември. При крайна победа, армейците ще се изправят срещу победителя от двойката Абърдийн (Шотландия) – Академия Пушкаш (Унгария) в спор за попадане в груповата фаза.

„Това ще са коренно различни мачове. Всички знаем, че белгийската школа е една от най-силните в Европа и в света. Там се играе на много по-високо ниво, мачовете не се накъсват, играчите не се занимават със странични фактори като съдии и фенове. Трябва да успеем да отговорим на динамиката и интензивността, която ще ни предложи Генк. За мен този сблъсък ще е перфектно сверяване на часовника с водеща европейска школа. Сигурен съм, че като футболисти не им отстъпваме, въпросът е да подходим със самочувствие и сами да не се подценяваме. Ако това се получи, ще станат два страхотни мача“, сигурен е Румен Трифонов.

 

 

ЦСКА III е във възход! След трудното начало на сезона момчетата на Румен Трифонов влязоха в серия от 4 поредни победи в Трета лига и загатнаха за потенциала си. ️ В края на октомври и началото на ноември на отбора му предстои и сериозно предизвикателство в Младежката лига на УЕФА. Младите ни таланти се изправят срещу Генк във втория квалификационен кръг на турнира. ️За очакванията, целите, представянето до момента и мечтите в бъдеще разговаряхме с Румен Трифонов и футболистите Димитър Петров и Кирил Георгиев.

Публикувахте от CSKA Sofia FC в Четвъртък, 3 октомври 2024 г.