Новосформираният Миньор (Перник) официално обяви назначението на Юри Васев за старши треньор на тима, който от новото първенство ще играе в Югозападната "В" група. На спеца ще му помагат емблематичните за Перник Славчо Павлов и Антон Евтимов. Емил Варадинов пък ще е треньор на вратарите.

В последните дни беше оформено и цялото ръководство на клуба, като Валентин Лазаров поема поста на изпълнителен директор. Светлозар Райков е президент на Миньор. Финансирането е осигурено от общината и от местни фирми, които са готови да помагат на клуба при завръщането му в професионалния футбол.

Новият ФК Миньор беше образуван на основата на Витоша (Долна Диканя), а селекцията се прави в движение. Както вече стана ясно, първото ново попълнение е сина на Юри Васев - Андреас, който напусна Пирин (Благоевград), за да подсили Миньор. Наставникът на Миньор иска да изгради боеспособен отбор, който още този сезон да бъде на ниво "Б" група.

Другата седмица "жълто-черните" стартират в първенството на Югозападната трета дивизия с гостуване на Места (Хаджидимово).