Мачът Монтана - "Левски" (0:3) е бил манипулиран. Това твърдят от комисията за борбата с тотомафията. Станалият известен у нас през последните месеци адвокат Франческо Баранка информира, че е имало необичайно високи залози за над 2,5 гола на двубоя, състоял се на стадион "Огоста".
Репортер на "Канал 3" съобщи, че в 16:57 часа е получил SMS от италианеца, в който той пишел, че срещата ще завърши 0:3 или 0:4. Текстовото съобщение е пристигнало малко след втория гол на "сините", около 70-ата минута на мача.

"Когато следим залозите на живо, всички са под фокуса. Проследихме огромен поток от пари, когато оставаха 20 минути преди края. Тогава започнаха доста сериозни залагания за над 2,5 гола", съобщи Баранка, който е юридически консултант на букмейкърската компания "Sky Sport 365" и сътрудник на ФИФА в борбата с тотомафията.

Именно той преди месеци твърдеше, че мачовете Славия - Локо (Сф) (2:1) и Локо (Пд) - Литекс (2:1) са манипулирани. Сега Баранка ще топи и "сините" пред ФИФА.

"За мачове като този между Монтана и "Левски" имаме някакви ориентири, параметри... И когато нещо стане подозрително, графиките се променят, и започваме да следим под лупа какво се случва. В този момент нямам право да ви кажа сумата, а и не я знам точната. Мога само да ви съобщя, че беше много завишена. Ние ще кажем фактите там, където трябва. Всички хора по света залагаха и наистина тук нещата бяха много подозрителни. Ще информираме ФИФА. Това ни е задължението, защото имаме договор с тях и всеки път, когато има нещо подозрително, им съобщаваме", обясни Баранка.

"Подозренията започнаха още преди мача. Не мога да ви кажа дали е уговорен или не. Ние трябва да предупредим, че преди началото имаше странни залози, доста големи. И след това сумите започнаха още по-стремглаво да се увеличават. Залозите станаха още по-големи след втория гол за "Левски". Не съм гледал мача, вие ще кажете. Аз само следях цифрите, сумите. Със сигурност ще уведомим ФИФА. Дали от световната централа ще сезират БФС, не знам. Не сме компетентни, но сме готови да обясним нашите подозрения", каза още сътрудникът на ФИФА в борбата с тотомафията.

"Въобще не искам да отговарям на такива въпроси. Задайте ми някакви сериозни, ако искате", обърна се треньорът на "Левски" Николай Костов към репортера на "Канал 3" Петя Петрова, която поиска коментара му по темата малко след края на двубоя в Монтана.