Ден след оставката на досегашния шеф на БФС Борислав Михайлов вече има списък с кандидатите да седнат на стола му. "Тема Спорт" обобщава спряганите за поста, като не е изключено до конгреса след няколко месеца да се появи и ново име. Припомняме, че за временен шеф на родната футболна централа беше избран опитният Михаил Касабов.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Наско Сираков е сочен за един от кандидатите за следващ президент на БФС. Бившият спортен директор на Левски има дълъг стаж в централата. Сираков напусна футболния съюз в деня на провеждането на предишния конгрес. Преди това бе неизменно в екипа на Борислав Михайлов - бе член на Изпълкома, както и отговорник за мъжкия национален отбор.

Още вчера се завъртя името на министъра на спорта Красен Кралев като опция за поста. Не е ясно обаче дали той ще се съгласи да се кандидатира. Ако го направи и бъде избран, то за креслото му в Министерския съвет се спряга Илиана Раева. Възможно е пък Гошо Гинчев - съветник на Кралев, да получи номинации за поста.

Любослав Пенев бе опонент на Борислав Михайлов през февруари 2018 година, а в екипа му влизаше и Николай Илиев. Двамата вече изразиха позиция по оставката на Боби и няма да е никаква изненада, ако отново се кандидатират за президент и вицепрезидент.

Футболният мениджър Лъчезар Танев има сериозни контакти у нас и чужбина, така че няма да е толкова неочаквано да бъде кандидат или пък да подсили нечий щаб.

В сряда се считаше, че Атанас Фурнаджиев ще наследи Михайлов и ще води съюза до февруари 2022 година. В четвъртък обаче той обяви, че подава оставка, а вчера посочи, че засега не планира да се впуска в битка за шефското място. Михаил Касабов категорично заяви, че няма апетити към поста.

Ще се кандидатира ли Йордан Лечков? Снощи Димитър Бербатов пусна изненадващ пост в социалните мрежи - публикува снимка с агента си Емил Данчев, на която пише "Вече 20 години работим заедно. Работим по следващите стъпки". Дали пък не е свързано с БФС?