Оглавилият временно БФС Михаил Касабов информира, че няма апетити да стои дълго на горещия стол. Той заема мястото на подалия оставка Борислав Михайлов. Касабов досега беше вицепрезидент на БФС.

Той обясни какво следва оттук нататък - ще се насрочи ново заседание на Изпълкома, на което ще се задейства процедурата по провеждането на конгрес. 

"Днес е един неприятен ден за мен. Казвам го директно. Първо искам да благодаря на г-н Борислав Михайлов за това, което направи през последните 15 години. Това е негово лично решение, няма смисъл да го коментираме", бяха първите думи на Касабов на пресконференцията след заседанието на Изпълкома на БФС.

"Моята задача ще бъде главно да насрочим нов конгрес и да се избере президент както трябва. На следващия Изпълком ще дойде и предложението от г-н Лечков за това кой да бъде нов национален селекционер. Изрично заявявам, че на следващия конгрес няма да се кандидатирам за президент", продължи Михаил Касабов.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Като свикаме Изпълком ще се реши колко време е нужно за организиране на конгреса. Искаме да се случи по най-бързия начин. Категорично няма да бъда кандидат за президент. На този етап друг не е казвал, че ще бъде", добави той.

"Конфликт с държавата явно има, но той явно ще бъде преодолян. Ще организираме среща с министъра на спорта като представител на държавата, за да може да видим какво можем да направим", каза още Касабов.