Левски и ЦСКА загубиха своите мачове от първенството в един ден. Вчера „сините“ отстъпиха с 0:1 като гост на Ботев (Пловдив), а „червените“ записаха поражение с 2:3 от Лудогорец в Разград след обрат в последните минути.

Любопитното е, че двата гранда не бяха губили своите срещи от Първа лига в един и същи ден от почти една година. За последно това се случи на 1 април 2017 година.

Тогава първо Левски загуби с 0:1 като гост на Черно море в Каварна. Единственото попадение за „моряците“, водени от Георги Иванов-Гонзо, беше дело на Александър Цветков.

Няколко часа по-късно ЦСКА отстъпи 0:2 като домакин на Лудогорец. Точни за разградчани бяха Козмин Моци и Джонатан Кафу през първото полувреме. При попаденията на гостите зрителите останаха със съмнения за засада. Тогава дикторът на „Българска армия“ през второто полувреме обяви по уредбата, че двата гола са паднали от явни засади.

В крайна сметка Дисциплинарната комисия към БФС наказа ЦСКА с глоба от 5000 лева, а причината е "неспазване на чл.54 от Дисциплинарния правилник на ФИФА и инструкциите на УЕФА за употреба на озвучителната уредба на стадиона".
Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

ВИДЕО ОТ СИТУАЦИИТЕ ПРИ ДВАТА ГОЛА НА ЛУДОГОРЕЦ ПРЕДИ ГОДИНА

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА