Старши треньорът на Левски Станислав Генчев призна, че трансферът на Пламен Андреев във Фейенорд е объркал плановете на "сините".

Наставникът вярва, че доскорошният му възпитаник има потенциал да играе на най-високо ниво в световния футбол.

"Много се радвам, че Пламен ще получи отлична изява, да доразвие своите качества. Той има изключително голям потенциал. Може да играе на най-високо ниво в световния футбол. Малко пообърка плановете ни, защото не очаквахме офертата да дойде толкова бързо. Знаехме, че треньорът на вратарите на Фейенорд дойде да го наблюдава в три мача. Дори беше на наши тренировки. Не очаквахме, че толкова бързо ще се развият нещата. Малко неподготвени ни хваща, но нямаме моралното право да го задържаме при такава ситуация", сподели той в интервю за БНТ.

Бившият футболен национал смята, че клубът може да се подсили с нов вратар.

"Да кажем, че можем да привлечем вратар. Нямаме играч, който сме набелязали и сме сигурни на 100%, че е по-добър от тези, които разполагаме. Когато станах треньор казах, че не искам да вземам футболисти за количество. Държа, когато взема един футболист, да съм сигурен за коя позиция е и защо го искам. В момента такъв футболист няма" , допълни Генчев.