Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич говори пред медиите след завръщането на отбора от зимния лагер в Дубай. Босненският специалист направи анализ на проведените контролни мачове с Легия Варшава (0:2) и Зенит (2:2. Наставникът на „канарчетата“ призна, че иска да привлече две нови попълнения и допълни, че след три дни ще бъдат проведени разговори за договор с Лъчезар Балтанов.

„Имахме невероятни условия в Дубай. И двата мача, които изиграхме, се представихме добре. Първият го загубихме, изпуснахме няколко шансове. Във втория мач се представихме по-добре в завършващата фаза. През второто полувреме играхме добре срещу Зенит. Постоянно виждам прогрес в играчите. Момчета разбират все по-добре тактическите указания. Имаме три седмици и половина до началото на втория полусезон, трябва да продължим да работим, да се нагодим към времето тук и се надявам да нямаме контузени или заразени играчи. Надявам се да продължим с този професионализъм и с тази дисциплина“, заяви Валентич.

„Работим по трансфери. Не е тайна, че искаме да доведем нови двама футболисти. Искаме да отговарят на нашия профил, но дори и да не стане се радвам на тези, които имам. Балтанов работи много добре, особено през втората седмица. През първите няколко дни имаше малко проблеми, не беше на нужното физическо ниво, но през втората седмица работи много добре. Винаги, когато се включва, помага с опита и поведението си. Сега предстоят три дни почивка и след това ще говорим за него за договор“, допълни треньорът на Ботев (Пловдив).

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022