Треньорът на Чехия Ярослав Шилхави говори на пресконференцията преди мача с България утре. Европейската валификация е последната за двата тима, като гостите вече си осигуриха място на Евро 2020.

"Ще има промени в състава. Не искам да разкривам предварително какъв ще е окончателният състав. Футболистите ще подходят професионално. Не можем да си позволим след този триумф, който преживяхме, да се представим зле. Трябва да излезем с желание, както във всяка квалификация. Не е лесно да се мотивират футболисти да играят пред празни трибуни. Футболът се играе за публиката. Ще направим всичко, което се изисква от нас. Играехме приятелски мач пред полупразен стадион и оттогава у мен остана впечатлението, че не е лесно да се играе пред празни трибуни.

"Всеки мач с екипа на националния отбор е важен. Говорим за престиж. Жалко е, че Ивелин Попов ще напусне националния ви отбор. Той е изключителен спортист. Много добре си спомням какво се случи на 17 ноември преди 30 години. Още бях активен футболист и трябваше да играем отменен мач със Славия. Тогава на трибуните нямаше никого. Всички бяха на манифестации, Никога не подценяваме своите съперници. Българите имат нужда от победа", Шилхави.
Нашата квалификационна група за Евро 2020